Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

Darker than Black sequel
 Rozpoczęty przez »Irinn, 08-06-2009, 23:53

8 odpowiedzi w tym temacie
»Irinn   #1 
Agent

Poziom: Keihai

W ostatni piątek należący do Square Enix magazyn Young Gangan ogłosił, że powstanie druga część anime z 2007 'Darker than Black', którego reżyserem będzie, odpowiadający również za część pierwszą, Tensai Okamura.
W zeszłym miesiącu w Young Gangan pojawiła się nowa, mangowa wersja anime tworzona przez Yuji Iwahara'e.

Profil PW WWW

»Kimen   #2 
Zealota

WoW! Ale niespodzianka :D Dwójka raczej będzie historią opowiedzianą od nowa, bo przecież wszystko skończyło się w taki sposób, że raczej kontynuacja byłaby dość trudna. Chociaż... Trzeba teraz szukać wszystkich informacji na temat fabuły. Może wkrótce wątpliwości znikną ^^

Profil PW Email

»Kalamir   #3 
Yami

Poziom: Genshu
Ja tam tylko troszkę (i też niewiele) słyszałem o 1 serii. Ktoś mi coś powie ciekawego? Zachęci? A może ta seria ma licencje w Polsce? Z kreski wydaje się być spoko, ale tu można się łatwo pomylić.

//edit: o! Widze, że gatunek Noir od studia BONES a to już dobry argument za
Ostatnio zmieniony przez Kalamir 09-06-2009, 12:21, w całości zmieniany 1 raz  

Profil PW

*Lorgan   #4 
Administrator
Exceeder

Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
Kimen napisał/a:
Dwójka raczej będzie historią opowiedzianą od nowa

Przecież napisano wyraźnie "druga część", nie "remake".

Będzie bardzo miło ponownie obejrzeć przygody Heia. Ciekaw jestem, kto teraz stanie na jego drodze. Generalnie kontraktorzy stanowią bardzo dobry materiał na interesujących bohaterów (nie ważne, protagonistów, czy antagonistów). Nie mogę się już doczekać...
Kalamir napisał/a:
Zachęci?

Może opiszę pierwszą część na forum - zobaczymy, czy Ci się spodoba ;)
Kalamir napisał/a:
A może ta seria ma licencje w Polsce?

Nie mam niestety pojęcia jak wygląda kwestia prawna. Sam oglądałem anime na bieżąco, kiedy było emitowane w Japonii.

Pzdr.

Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.

Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie

Profil PW Email WWW Skype

»Kalamir   #5 
Yami

Kwestia prawna to tam dla mnie pikuś, ale zdawało mi się, że mogłem to kiedyś na półce widzieć. Gdyby tak było rozważył bym kupienie boxa. Pod koniec wakacji podejrzewam, że jakiś box dołączy do kolekcji na półce więc pomyślałem, że równie dobrze może to być ten tytuł. Niestety rozglądam się po serwisach i nie widzę nigdzie takowej oferty, wiec moje przypuszczenia były błędne.

Profil PW

»Rivil   #6 
Agent

DtB.. dobra pozycja więc ta wiadomość mnie cieszy, jednakże mam nadzieję, że nie zrobią tak jak z FMA:Brotherhood tj. zrobią bardziej pod komedię. Humor w darkerze był dobry i mi osobiście bardzo odpowiadał. Nie było go za mało ani za dużo.. tak w sam raz, więc liczę na to, że kontynuacja będzie równie udana jak "jedynka".
Jeśli chodzi o mangę to muszę też zobaczyć na jakim "poziomie" stoi.

Profil PW Email

»Irinn   #7 
Agent

Pojawił się trailer drugiej serii. Oto adres, pod którym możecie go zobaczyć:
Darker Than Black 2 trailer

Profil PW WWW

»Kimen   #8 
Zealota

Po trailerze ciężko cokolwiek powiedzieć, ale zdziwiło mnie to, ze tylko w jednym ujęciu pokazali przez chwilę Heia. Trailer był dość radosny i to też mnie zdziwiło. Wydaje mi się, że nie uda już się zrobić takiego fajnego anime jak pierwsza seria. A zapowiadało się tak interesująco...

Profil PW Email

»Kalamir   #9 
Yami

http://www.animesuki.com/series.php/1493.html odcinek pierwszy

Profil PW

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12