Który bohater/bohaterka budzi w Was najwięcej sympatii?
Ja mam aż czwórkę ulubieńców: kobietę i mężczyznę po stronie Soul Society oraz dwóch mężczyzn po stronie Hueco Mundo. Tak jakoś się po równo ułożyło
Na początek shinigami...
Rukia
Moja absolutna ulubienica od pierwszego wejrzenia. Niestety (podobnie jak Ichigo) wiele straciła na głębi/znaczeniu po zakończeniu Soul Society Arc. Co ciekawe, w ogóle nie uważam jej za atrakcyjną. Całe moje uwielbienie pochodzi z nastroju, który wprowadza swoim zachowaniem i wyglądem. Jedną z największych zasług studia Pierrot było nadanie jej Seiyuu w osobie Fumiko Orikasy. Tak głęboki i dźwięczny głos znacznie spotęgował wrażenie znane z mangi.
Byakuya
Sam się sobie dziwiłem, że od samego początku nie zachwycił mnie sposób bycia prezentowany przez tę postać. Był to dokładnie mój klimat, lecz mimo to, nie wzbudził żadnego zainteresowania - wręcz przeciwnie.
Po lekturze mangi, wszystko się jednak zmieniło. Zrozumiałem jego zachowanie i powód, dla którego nie chciał uwolnić Rukii. Był to dla mnie decydujący argument za uczynieniem go moją absolutnie ulubioną postacią. Zawsze, gdy pojawia się na ekranie lub w panelu mangi mam wrażenie, jakbym to właśnie ja znajdował się na jego miejscu. Wspaniała sprawa.
cztery postaci. jedna po stronie Soul Society i trzy po stronie Hueco Mundo
Yumichika Ayasegawa:
Spoiler:
Moja ulubiona postać, od pierwszego razu gry go spotykamy (misja ratunkowa Rukii. Od początku wiedziałem, że tkwi w nim wielka siła i pod pozorną próżnością jest jakiś sens. Nie czytam mangi ale oglądam anime, więc byłem wielce zadowolony gdy w ostatnich odcinka Yumichika Ayasegawa ukazał wreszcie swoją prawdziwą moc. Podoba mi się jego styl i sposób bycia.
Ulquiorra Schiffer:
Spoiler:
Genialnie stworzona postać, zarówno z charakteru jak i wyglądu. Lubie ciche poważne i silne postaci, które nie są tylko pustymi skorupami ale mają to coś. Jakby sama postać myślała
Sōsuke Aizen:
Spoiler:
My favorite best. Jedyna osoba w tym anime, która tak naprawdę myśli. Genialny strateg, idealna osobowość. To najbardziej udana postać w tym anime. Ciągle mnie zaskakuje i zawsze jest o dwa kroki przed soul society. Poza osobowością i sposobem rozumowania jest najsilniejszą postacią w anime.
To są moje ulubione postacie, jednak lubię i uważam za bardzo dobrze wykreowane, wiele więcej. Między innymi: Kenpachi Zaraki, Yachiru Kusajishi, Ikkaku Madarame, Kaien Shiba, Byakuya Kuchiki, Shinji Hirako (prawie ulubiona ) itp.
Yoruichi Shihouin
Bezapelacyjna zwyciężczyni. Powodów pewnie znalazło by się wiele i trudno byłoby je szybko i składnie poukładać, ale podam choć kilka. Przede wszystkim jej przemiana w kota. Wydaje mi się to przynajmniej osobliwą umiejętnością i cały czas głowię się nad tym, jak ona to robi. W następnej kolejności: shunkou. Technika przewyższając moim zdaniem o wiele poziomów wszelkie ShiKai. Niestety, temat shunko został poruszony tylko raz. A szkoda.
Kisuke Urahara
Jak siebie nazwał "seksowny sklepikarz". Jego geniusz i absurdalne poczucie humoru powala mnie za każdym razem. Geta-bōshi niestety stracił na swojej randze po Soul Society Arc, z resztą, jak wielu bohaterów. Jestem ciekawa, czy wraz z Yoruichi stawi czoła Espadzie. Niby nie ma już komu stawiać czoła, jednak czekam z niecierpliwością na ich wielkie wejście.
Dlaczego te dwie postacie? Moim zdaniem są najlepiej stworzonymi postaciami. Ich zachowania i reakcje na poszczególne sytuacje nigdy nie wydawał mi się dziwny. Są, według mnie, postaciami, które powinny odgrywać większą rolę w fabule.
Za lekceważenie prawdziwej urody, tej nieopisanej przez zwykłe zwierciadło
Zgromieni przez lepszą, aż łzy z gniewu trwonią
W sedno trafiło stare porzekadło
Mądrość, nie seksapil jest straszliwszą bronią.
Kiedy oglądałem pierwszy raz Sagę SS ta postać od razu urzekła mnie swoją dobrocią. Jak dla mnie ten gość jest takim dobrym wujkiem jak t kiedyś powtarzałem. świetnie wykreowana postać. Miły sympatyczny przyjazny pomocny i ratujący z opresji i przede wszystkim świetny kapitan. Wart też pamiętać o sile jaką Ukitake dysponuje.
Kyouraku Shunsui
On jest mega. Leniwy pijący trochę zboczony, a jednocześnie hmm taki porządny i dobry. Fantastyczne połączenie Najlepszy przyjaciel Ukitake i zarazem moja ulubiona druga postać. Jeden z dwóch wychowanków komandora. Mam nadzieje, że w końcu doczekam się ban-kai tej dwójki. Przy wszystkich zaletach i wadach tej postaci ta niepokorność i bronienie własnego zdania na jaką sobie pozwolił z Juushiro i to, że poszedł z przyjacielem do walki za ideały w której mogli obaj zginąć coś godnego pochwały. Bez wątpienia kolejna świetna kreacja.
Hirako Shinji
Całkowicie różniący się od pozostałej dwójki. Ujął mnie w momencie kiedy uratował Truskawke przed Grimem. I tak już zostało. Fantastyczne seju (ten akcent) i generalnie jakoś ta postać przemawia do mnie.
Matsumoto Rangiku& Yourichi Shihouin
W tym wypadku to bardziej żart xD Bo za nimi przemawiają inne walory niż charakter xD
Lorgan napisał/a:
Byakuya
Kurde nikt by na to nie wpadł xDDD
Granatowo Bordowy Świat W Naszych Głowach Od Najmłodszych Lat....