Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

Bleach: ulubiona postać
 Rozpoczęty przez *Lorgan, 08-06-2009, 16:29
 Przesunięty przez Lorgan, 28-03-2016, 19:25

3 odpowiedzi w tym temacie
*Lorgan   #1 
Administrator
Exceeder

Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
Który bohater/bohaterka budzi w Was najwięcej sympatii?

Ja mam aż czwórkę ulubieńców: kobietę i mężczyznę po stronie Soul Society oraz dwóch mężczyzn po stronie Hueco Mundo. Tak jakoś się po równo ułożyło :DD

Na początek shinigami...

Rukia
Moja absolutna ulubienica od pierwszego wejrzenia. Niestety (podobnie jak Ichigo) wiele straciła na głębi/znaczeniu po zakończeniu Soul Society Arc. Co ciekawe, w ogóle nie uważam jej za atrakcyjną. Całe moje uwielbienie pochodzi z nastroju, który wprowadza swoim zachowaniem i wyglądem. Jedną z największych zasług studia Pierrot było nadanie jej Seiyuu w osobie Fumiko Orikasy. Tak głęboki i dźwięczny głos znacznie spotęgował wrażenie znane z mangi.

Byakuya
Sam się sobie dziwiłem, że od samego początku nie zachwycił mnie sposób bycia prezentowany przez tę postać. Był to dokładnie mój klimat, lecz mimo to, nie wzbudził żadnego zainteresowania - wręcz przeciwnie.
Po lekturze mangi, wszystko się jednak zmieniło. Zrozumiałem jego zachowanie i powód, dla którego nie chciał uwolnić Rukii. Był to dla mnie decydujący argument za uczynieniem go moją absolutnie ulubioną postacią. Zawsze, gdy pojawia się na ekranie lub w panelu mangi mam wrażenie, jakbym to właśnie ja znajdował się na jego miejscu. Wspaniała sprawa.

Pozdrawiam.

Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.

Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie

Profil PW Email WWW Skype

»Altor   #2 
Yami

Poziom: Wakamusha
cztery postaci. jedna po stronie Soul Society i trzy po stronie Hueco Mundo

Yumichika Ayasegawa:
Spoiler:

Moja ulubiona postać, od pierwszego razu gry go spotykamy (misja ratunkowa Rukii. Od początku wiedziałem, że tkwi w nim wielka siła i pod pozorną próżnością jest jakiś sens. Nie czytam mangi ale oglądam anime, więc byłem wielce zadowolony gdy w ostatnich odcinka Yumichika Ayasegawa ukazał wreszcie swoją prawdziwą moc. Podoba mi się jego styl i sposób bycia.

Ulquiorra Schiffer:
Spoiler:

Genialnie stworzona postać, zarówno z charakteru jak i wyglądu. Lubie ciche poważne i silne postaci, które nie są tylko pustymi skorupami ale mają to coś. Jakby sama postać myślała

Sōsuke Aizen:
Spoiler:

My favorite best. Jedyna osoba w tym anime, która tak naprawdę myśli. Genialny strateg, idealna osobowość. To najbardziej udana postać w tym anime. Ciągle mnie zaskakuje i zawsze jest o dwa kroki przed soul society. Poza osobowością i sposobem rozumowania jest najsilniejszą postacią w anime.

Gin Ichimaru:

Ten uśmiech złamał by każdego :P nic dodać nic ująć :)

To są moje ulubione postacie, jednak lubię i uważam za bardzo dobrze wykreowane, wiele więcej. Między innymi: Kenpachi Zaraki, Yachiru Kusajishi, Ikkaku Madarame, Kaien Shiba, Byakuya Kuchiki, Shinji Hirako (prawie ulubiona :P ) itp.

Bellum lumpus cave humanum.

Profil PW Email

»Naoko   #3 
Zealota

Stopień: Gunjin
Yoruichi Shihouin
Bezapelacyjna zwyciężczyni. Powodów pewnie znalazło by się wiele i trudno byłoby je szybko i składnie poukładać, ale podam choć kilka. Przede wszystkim jej przemiana w kota. Wydaje mi się to przynajmniej osobliwą umiejętnością i cały czas głowię się nad tym, jak ona to robi. W następnej kolejności: shunkou. Technika przewyższając moim zdaniem o wiele poziomów wszelkie ShiKai. Niestety, temat shunko został poruszony tylko raz. A szkoda.

Kisuke Urahara
Jak siebie nazwał "seksowny sklepikarz". Jego geniusz i absurdalne poczucie humoru powala mnie za każdym razem. Geta-bōshi niestety stracił na swojej randze po Soul Society Arc, z resztą, jak wielu bohaterów. Jestem ciekawa, czy wraz z Yoruichi stawi czoła Espadzie. Niby nie ma już komu stawiać czoła, jednak czekam z niecierpliwością na ich wielkie wejście.

Dlaczego te dwie postacie? Moim zdaniem są najlepiej stworzonymi postaciami. Ich zachowania i reakcje na poszczególne sytuacje nigdy nie wydawał mi się dziwny. Są, według mnie, postaciami, które powinny odgrywać większą rolę w fabule.

Za lekceważenie prawdziwej urody, tej nieopisanej przez zwykłe zwierciadło
Zgromieni przez lepszą, aż łzy z gniewu trwonią
W sedno trafiło stare porzekadło
Mądrość, nie seksapil jest straszliwszą bronią.

Profil PW WWW

»Matheo   #4 
Rycerz

Stopień: Gunjin
Ukitake Juushiro

Kiedy oglądałem pierwszy raz Sagę SS ta postać od razu urzekła mnie swoją dobrocią. Jak dla mnie ten gość jest takim dobrym wujkiem jak t kiedyś powtarzałem. świetnie wykreowana postać. Miły sympatyczny przyjazny pomocny i ratujący z opresji i przede wszystkim świetny kapitan. Wart też pamiętać o sile jaką Ukitake dysponuje.

Kyouraku Shunsui

On jest mega. Leniwy pijący trochę zboczony, a jednocześnie hmm taki porządny i dobry. Fantastyczne połączenie Najlepszy przyjaciel Ukitake i zarazem moja ulubiona druga postać. Jeden z dwóch wychowanków komandora. Mam nadzieje, że w końcu doczekam się ban-kai tej dwójki. Przy wszystkich zaletach i wadach tej postaci ta niepokorność i bronienie własnego zdania na jaką sobie pozwolił z Juushiro i to, że poszedł z przyjacielem do walki za ideały w której mogli obaj zginąć coś godnego pochwały. Bez wątpienia kolejna świetna kreacja.

Hirako Shinji

Całkowicie różniący się od pozostałej dwójki. Ujął mnie w momencie kiedy uratował Truskawke przed Grimem. I tak już zostało. Fantastyczne seju (ten akcent) i generalnie jakoś ta postać przemawia do mnie.

Matsumoto Rangiku& Yourichi Shihouin

W tym wypadku to bardziej żart xD Bo za nimi przemawiają inne walory niż charakter xD

Lorgan napisał/a:
Byakuya

Kurde nikt by na to nie wpadł xDDD

Granatowo Bordowy Świat W Naszych Głowach Od Najmłodszych Lat....

Profil PW Email

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 14