Największy polski wydawca JPF sięga po kolejny shounen - Assassination Classroom, cieszący się ogromną popularnością w Japonii, choć nie tylko. Już na koniec roku, w grudniu, w na półki trafi Pierwszy tom Klasy Skrytobójców.
Manga jest historią opowiadającą o istocie wyglądającej jak żółta ośmiornica z nadmuchaną głową, która z nieznanych powodów (a może z powodu wyglądu) niszczy księżyc pozostawiając jedynie jego fragment w kształcie sierpu. Po tym zjawia się na ziemi i grozi tym samym jeżeli ludzie nie zgodzą się na jego warunki i nie pozwolą mu zostać... nauczycielem w japońskiej szkole, a do tego zostać wychowawcą najsłabszej klasy. Rząd, po nieudanych próbach powstrzymania monstrum, zgadza się przystać na jego warunki. Przy okazji ogłaszając wysoką nagrodę za zabicie potwora ochrzczonego mianem Korosensei (zlepek japońskich słów „nie do zabicia” i „nauczyciel”). Wielu zabójców zgłasza się do tego arcytrudnego zadania, nie wiedząc, że ich przeciwnik potrafi się poruszać z dwudziestokrotnością prędkości dźwięku...
Historia wydaje się absurdalna, tak samo jak i wygląd ,,głównego bohatera", niemniej jednak według wszystkich opinii jest to bardzo sympatyczna i lekkostrawna manga. Przyznam szczerze, że nie miałem okazji po nią sięgnąć, osobiście nie mogę się przekonać do tej żółtej bulwy, chociaż poczucie humoru (o którym dużo się wspomina) w tym tytule zaczyna mnie do niego przekonywać. A co Wy sądzicie? Znacie ten tytuł? Wart jest uwagi?
Little hell.
Ostatnio zmieniony przez Lorgan 21-04-2017, 18:42, w całości zmieniany 1 raz