Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja


Problem z klawiaturą - mapowanie klawiszy
 Rozpoczęty przez »Grochu, 06-08-2015, 14:44
 Zamknięty przez Lorgan, 13-08-2015, 22:28

12 odpowiedzi w tym temacie
»Grochu   #1 
Szaman


Poziom: Wakamusha
Stopień: Gunjin
Posty: 40
Wiek: 31
Dołączył: 02 Paź 2010
Skąd: Brodnica

Witam.
Od jakiegos czasu nie działa mi w klawiaturze shift + d, oraz czesc polskich znaków. Jezyk jest niby ok. Nic szczególnego sie tez nie wydarzyło. Klawiatura Logitech system win 8.1. Jakies rady?

Pzdr.
   
Profil PW Email WWW
 
 
»Coltis   #2 
Agent


Poziom: Keihai
Posty: 358
Wiek: 32
Dołączył: 25 Mar 2010
Skąd: Białystok

Sprawdź czy jakiś program nie przywłaszczył skrótu. Zwłaszcza stery do grafiki lubią to robić.

Klawiatura: ctrl+shift przełącza układ klawy. M.in. zamienia y i z. Może to to.

Ewentualnie więcej danch bym potrzebował albo wizyty z teamwieverem ;)


I wanna be the very best, like no one ever was.
   
Profil PW Email
 
 
^Genkaku   #3 
Tyran
Bald Prince of Crime


Poziom: Genshu
Stopień: Senshu
Posty: 1227
Wiek: 35
Dołączył: 20 Gru 2009
Skąd: Raszyn/Warszawa

Miałem kiedyś podobny problem. Okazało się, że sterowniki od karty graficznej pomieszaly mi skróty.
   
Profil PW Email Skype
 
 
»Shadow   #4 
Yami


Poziom: Wakamusha
Posty: 251
Wiek: 24
Dołączył: 28 Maj 2015
Skąd: Zagłębie kabaretowe

Miałem podobnie na windowsie 7. Pomogła aktualizacja do 10. Nie wiem czemu, ale najwidoczniej jest to jakiś problem w ustawieniach systemu.


W więziennej rozpaczy...
   
Profil PW Email
 
 
»Grochu   #5 
Szaman


Poziom: Wakamusha
Stopień: Gunjin
Posty: 40
Wiek: 31
Dołączył: 02 Paź 2010
Skąd: Brodnica

ctrl+shift nie zmienia mi y i z miejscami, dziwne. Jesli o grafike chodzi przesiadłem sie niedawno z nvidi na radeona, pewnie to tu problem. Da sie na to cos zaradzic?
   
Profil PW Email WWW
 
 
»Coltis   #6 
Agent


Poziom: Keihai
Posty: 358
Wiek: 32
Dołączył: 25 Mar 2010
Skąd: Białystok

Mhm. Na start pogrzebać w interfejsie sterownika w ustawieniach.


I wanna be the very best, like no one ever was.
   
Profil PW Email
 
 
»Grochu   #7 
Szaman


Poziom: Wakamusha
Stopień: Gunjin
Posty: 40
Wiek: 31
Dołączył: 02 Paź 2010
Skąd: Brodnica

Niby wszystko ok. Co ciekawe tyczy sie to tylko lewej połowy klawiatury. Polskich znaków nie ma tylko po lewej, a prawy shift plus d już daje D.
   
Profil PW Email WWW
 
 
»Naoko   #8 
Zealota


Poziom: Wakamusha
Stopień: Gunjin
Posty: 594
Wiek: 30
Dołączyła: 08 Cze 2009
Skąd: z piekła rodem

A które połączenie ctrl+shift wykorzystałeś? Lewe czy prawe? Bo ja zawsze z lewych korzystam w takim wypadku.


Za lekceważenie prawdziwej urody, tej nieopisanej przez zwykłe zwierciadło
Zgromieni przez lepszą, aż łzy z gniewu trwonią
W sedno trafiło stare porzekadło
Mądrość, nie seksapil jest straszliwszą bronią.
   
Profil PW WWW
 
 
»Grochu   #9 
Szaman


Poziom: Wakamusha
Stopień: Gunjin
Posty: 40
Wiek: 31
Dołączył: 02 Paź 2010
Skąd: Brodnica

Obydwa. Zadno nie działa. Odinstalowałem i zainstalowałem sterowniki. Tez nic.
   
Profil PW Email WWW
 
 
*Lorgan   #10 
Administrator
Exceeder


Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
Posty: 3208
Wiek: 34
Dołączył: 30 Paź 2008
Skąd: Warszawa

Spróbuj tego: Panel Sterowania > Języki > dodaj jakiś język (np. angielski), przenieś go na górę listy, później przesuń polski na górę listy i skasuj drugi język. To powinno zresetować ustawienia klawiatury.

Pozdr.


Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.

Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie
   
Profil PW Email WWW Skype
 
 

Temat zablokowany  Dodaj temat do ulubionych



Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 13