Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

Fairy Tail
 Rozpoczęty przez *Lorgan, 18-12-2008, 23:30
 Przesunięty przez Lorgan, 28-03-2016, 19:52

50 odpowiedzi w tym temacie
»Zero   #41 
Agent

Poziom: Keihai
Jestem głęboko rozczarowany obecnym poziomem mangi. Przez schematy zaczyna zjadać własny ogon, szczyt znużenia osiągnąłem widząc Carlę po raz kolejny mając pseudodramatyczną wizję, w której identycznie jak w poprzedniej zwiastuje tragedię, a Lucy znów ryczy... tja. Może nie szokujące, ale ciekawe było pojawienie się Gerarda, a co dopiero jego przegrana. Miało być komicznie, dla mnie to zabiło interesujący motyw (choć, oczywiste dla mnie jest, że autor jeszcze da mu w tym arcu walkę). Niewybaczalne jednak będzie podobne potraktowanie Laxusa, czy Gajeela - na których dobre walki czekam od dłuższego czasu. Chcemy porządnego rozlewu krwi, a nie skakania po drewnianych kładkach mających mdłości Dragon Slayerów (i co do cholery może znaczyć, że wszyscy mają problem z komunikacją? Cokolwiek ta tajemnica ma oznaczać, nie wydaje mi się by opadła mi szczęka po jej ujawnieniu...)! Co kolejne, Mirajane w bikini walcząca z pozostałymi w kisielu? ... W sumie, czemu nie.
Ostatnio zmieniony przez Zero 25-03-2012, 14:23, w całości zmieniany 1 raz  

Profil PW Email

^Coyote   #42 
Komandor

Poziom: Genshu
Stopień: Shinobi Bushou
A co sądzicie o aktualnych wydarzeniach? ;> Dla mnie turniej jest spoko i spisek staje się wyraźnie widoczny. Dobrze ,że nie chodziło o Raven Tail ale i tak zaskoczyło mnie jak łatwo Laxus roprawił się z całą gildią na raz :-o
Ta dziewczynka z magią "zabójca boga nieba" mogłaby przegrać walkę..

"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."

Profil PW Email WWW

*Lorgan   #43 
Administrator
Exceeder

Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
Co sądzicie o nowym side story? Dla mnie to po prostu mangowy filler. Nie potrafię wskazać powodu publikowania czegoś tak gównianego. Jeżeli autor potrzebował przerwy, mógł ją sobie przecież zrobić...

Pozdrawiam.

Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.

Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie

Profil PW Email WWW Skype

^Tekkey   #44 
Generał
Paranoia Agent

Poziom: Genshu
Stopień: Shogun
Bo to jedynie chapter 299. :D Jakże to, publikować z takim nie-okrągłym odcinku Wielki Zwrot Akcji? Myślę, że autor pragnie jeszcze bardziej dynamicznego wejścia w nową setkę, stąd obecne fillery. Może?

Gildartzowy side story, całkiem-całkiem. Przynajmniej wiadomo dlaczego mieszkańcy Fiore podjęli tak dramatyczne środki zaradcze podczas jego wizyty. XD W porównaniu z niemym Naruto wypada jednak blado. Cóz, co filler to filler.

A mogę zrobić wszystko! Wystarczy Twoja krew.~

Profil PW Email

*Lorgan   #45 
Administrator
Exceeder

Fairy Tail wróciło na właściwe tory. Źle, ale za to ciekawie, dzieje się w Sabertooth. Najbardziej zastanawia mnie reakcja Minervy. Albo oczekuje ukazania pełnej mocy ojca, albo liczyła na jego zdetronizowanie. Sądząc po jej charakterze i stosunku do innych magów, będzie to raczej pierwsza opcja ;) Drugą sprawą jest główny wątek, czyli cmentarzysko smoków i zapowiadany na przyszły rozdział, król smoków. Nie mam jeszcze zdania w tej sprawie. Smoki wzmiankowane są od dawna, ale w takich okruchach, że nie zdążyłem się do nich przekonać.

Pozdrawiam.

*Lorgan   #46 
Administrator
Exceeder

Co za tydzień. Z jednej strony fajne wydarzenia w Feng Shen Ji, z drugiej najciekawszy chapter Fairy Tail w tym roku, albo nawet na większą skalę. God Serena wygląda mega klimatycznie. Nie mogę doczekać się infiltracji Arbaless.

Pozdr.

»Twitch   #47 
Yami

Poziom: Wakamusha
Zastanawia mnie jedna kwestia i zwracam się tutaj do czytających regularnie... czy na dalszym etapie Fairy Tail jest równie dziecinne i mówiąc wprost debilne jak na początku? Postanowiłem ruszyć tą mangę, ale mam wrażenie, że główny bohater jest najmniej inteligentny ze wszystkich prezentowanych w wielkich tasiemcach (Luffy, Naruto, Ichigo), a do tego prezentowane akcje są strasznie słabiutkie. W każdej z mang, których głównych bohaterów wyżej wymieniłem, pojawiały się jakieś wstawki humorystyczne, czy też głupkowate sytuacje, ale na pewno nie do tego stopnia...

Profil PW

»Drax   #48 
Yami

Krótko mówiąc tak - co gorsze, nawet te postaci, które z początku wydają się być w miarę ogarnięte, z czasem również głupieją. Takie jest moje zdanie

Per aspera ad astra.
Ostatnio zmieniony przez Drax 30-06-2015, 22:02, w całości zmieniany 1 raz  

Profil PW Email

»Naoko   #49 
Zealota

Stopień: Gunjin
Czy ktoś jeszcze śledzi Fairy Tail?
Osobiście w końcu przekonałam się do serii (miałam do niej 2-3 podejścia) i nadrobiłam mangę. Osobiście byłam zaskoczona tym, czym okazało się być Lumen Histoire, albo jak ciekawie dobrano moce najpierw Tartarosa, a następnie 12 Spriggana.

Za lekceważenie prawdziwej urody, tej nieopisanej przez zwykłe zwierciadło
Zgromieni przez lepszą, aż łzy z gniewu trwonią
W sedno trafiło stare porzekadło
Mądrość, nie seksapil jest straszliwszą bronią.

Profil PW WWW

»Dann   #50 
Rycerz

Poziom: Ikkitousen
Stopień: Fukutaichou
W najnowszym rozdziale ujawniono tożsamość tajemniczej Eileen... Kim może być dla Erzy? Tydzień temu obstawiałem matkę, ale po poznaniu jej wizerunku, wydaje się na to za młoda. Może siostra?

What's dann cannot be undann ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Profil PW Email

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 14