50 odpowiedzi w tym temacie |
»Zero |
|
Agent
Poziom: Keihai
|
Napisano 25-03-2012, 14:23
|
|
Jestem głęboko rozczarowany obecnym poziomem mangi. Przez schematy zaczyna zjadać własny ogon, szczyt znużenia osiągnąłem widząc Carlę po raz kolejny mając pseudodramatyczną wizję, w której identycznie jak w poprzedniej zwiastuje tragedię, a Lucy znów ryczy... tja. Może nie szokujące, ale ciekawe było pojawienie się Gerarda, a co dopiero jego przegrana. Miało być komicznie, dla mnie to zabiło interesujący motyw (choć, oczywiste dla mnie jest, że autor jeszcze da mu w tym arcu walkę). Niewybaczalne jednak będzie podobne potraktowanie Laxusa, czy Gajeela - na których dobre walki czekam od dłuższego czasu. Chcemy porządnego rozlewu krwi, a nie skakania po drewnianych kładkach mających mdłości Dragon Slayerów (i co do cholery może znaczyć, że wszyscy mają problem z komunikacją? Cokolwiek ta tajemnica ma oznaczać, nie wydaje mi się by opadła mi szczęka po jej ujawnieniu...)! Co kolejne, Mirajane w bikini walcząca z pozostałymi w kisielu? ... W sumie, czemu nie. |
Ostatnio zmieniony przez Zero 25-03-2012, 14:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
^Coyote |
|
Komandor
Poziom: Genshu
Stopień: Shinobi Bushou
|
Napisano 30-06-2012, 15:18
|
|
A co sądzicie o aktualnych wydarzeniach? Dla mnie turniej jest spoko i spisek staje się wyraźnie widoczny. Dobrze ,że nie chodziło o Raven Tail ale i tak zaskoczyło mnie jak łatwo Laxus roprawił się z całą gildią na raz :-o
Ta dziewczynka z magią "zabójca boga nieba" mogłaby przegrać walkę.. |
"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."
|
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
|
Napisano 13-09-2012, 19:46
|
|
Co sądzicie o nowym side story? Dla mnie to po prostu mangowy filler. Nie potrafię wskazać powodu publikowania czegoś tak gównianego. Jeżeli autor potrzebował przerwy, mógł ją sobie przecież zrobić...
Pozdrawiam. |
Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.
Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie |
|
|
|
^Tekkey |
|
Generał Paranoia Agent
Poziom: Genshu
Stopień: Shogun
|
Napisano 13-09-2012, 19:54
|
|
Bo to jedynie chapter 299. Jakże to, publikować z takim nie-okrągłym odcinku Wielki Zwrot Akcji? Myślę, że autor pragnie jeszcze bardziej dynamicznego wejścia w nową setkę, stąd obecne fillery. Może?
Gildartzowy side story, całkiem-całkiem. Przynajmniej wiadomo dlaczego mieszkańcy Fiore podjęli tak dramatyczne środki zaradcze podczas jego wizyty. XD W porównaniu z niemym Naruto wypada jednak blado. Cóz, co filler to filler. |
A mogę zrobić wszystko! Wystarczy Twoja krew.~♥
|
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
|
Napisano 21-09-2012, 07:26
|
|
Fairy Tail wróciło na właściwe tory. Źle, ale za to ciekawie, dzieje się w Sabertooth. Najbardziej zastanawia mnie reakcja Minervy. Albo oczekuje ukazania pełnej mocy ojca, albo liczyła na jego zdetronizowanie. Sądząc po jej charakterze i stosunku do innych magów, będzie to raczej pierwsza opcja Drugą sprawą jest główny wątek, czyli cmentarzysko smoków i zapowiadany na przyszły rozdział, król smoków. Nie mam jeszcze zdania w tej sprawie. Smoki wzmiankowane są od dawna, ale w takich okruchach, że nie zdążyłem się do nich przekonać.
Pozdrawiam. |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
|
Napisano 15-06-2015, 07:47
|
|
Co za tydzień. Z jednej strony fajne wydarzenia w Feng Shen Ji, z drugiej najciekawszy chapter Fairy Tail w tym roku, albo nawet na większą skalę. God Serena wygląda mega klimatycznie. Nie mogę doczekać się infiltracji Arbaless.
Pozdr. |
|
|
|
»Twitch |
|
Yami
Poziom: Wakamusha
|
Napisano 30-06-2015, 20:26
|
|
Zastanawia mnie jedna kwestia i zwracam się tutaj do czytających regularnie... czy na dalszym etapie Fairy Tail jest równie dziecinne i mówiąc wprost debilne jak na początku? Postanowiłem ruszyć tą mangę, ale mam wrażenie, że główny bohater jest najmniej inteligentny ze wszystkich prezentowanych w wielkich tasiemcach (Luffy, Naruto, Ichigo), a do tego prezentowane akcje są strasznie słabiutkie. W każdej z mang, których głównych bohaterów wyżej wymieniłem, pojawiały się jakieś wstawki humorystyczne, czy też głupkowate sytuacje, ale na pewno nie do tego stopnia... |
|
|
|
»Drax |
|
Yami
|
Napisano 30-06-2015, 22:02
|
|
Krótko mówiąc tak - co gorsze, nawet te postaci, które z początku wydają się być w miarę ogarnięte, z czasem również głupieją. Takie jest moje zdanie |
Per aspera ad astra. |
Ostatnio zmieniony przez Drax 30-06-2015, 22:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
»Naoko |
|
Zealota
Stopień: Gunjin
Posty: 594 Wiek: 33 Dołączyła: 08 Cze 2009 Skąd: z piekła rodem
|
Napisano 07-01-2016, 11:47
|
|
Czy ktoś jeszcze śledzi Fairy Tail?
Osobiście w końcu przekonałam się do serii (miałam do niej 2-3 podejścia) i nadrobiłam mangę. Osobiście byłam zaskoczona tym, czym okazało się być Lumen Histoire, albo jak ciekawie dobrano moce najpierw Tartarosa, a następnie 12 Spriggana. |
Za lekceważenie prawdziwej urody, tej nieopisanej przez zwykłe zwierciadło
Zgromieni przez lepszą, aż łzy z gniewu trwonią
W sedno trafiło stare porzekadło
Mądrość, nie seksapil jest straszliwszą bronią. |
|
|
|
»Dann |
|
Rycerz
Poziom: Ikkitousen
Stopień: Fukutaichou
|
Napisano 25-04-2016, 16:34
|
|
W najnowszym rozdziale ujawniono tożsamość tajemniczej Eileen... Kim może być dla Erzy? Tydzień temu obstawiałem matkę, ale po poznaniu jej wizerunku, wydaje się na to za młoda. Może siostra? |
What's dann cannot be undann ( ͡° ͜ʖ ͡°) |
|
|
|
| Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 14
|