»Twitch |
|
Yami
Poziom: Wakamusha
|
Napisano 30-07-2015, 16:25
|
|
Jak dla mnie wygląda kozacko, tak jak Whitebeard. No i klimatyczny wstęp do jego pojawienia się dopełnia tylko ten epicki obraz. Ciekaw jestem czy trafił na Kida i pozostałych przypadkiem czy jednak chciał na nich tak czy siak trafić. A może jak Zorro ma problemy z odnalezieniem się w terenie?
[ Dodano: 2015-11-27, 10:39 ]
Śledzi ktoś na bieżąco mangę? Co sądzicie o sytuacji na wielkim słoniu? No i dlaczego tak poszukiwani są samuraje z kraju Wano? Są aż tak potężni czy jak? |
Little hell. |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
|
Napisano 02-03-2018, 13:13
|
|
Jak wrażenia po walce Luffy vs Katakuri? Przewidywaliście, że tak się zakończy? Ja skłaniałem się w stronę remisu. Trochę żałuję, że całość rozegrała się w tle, bez należytego skupienia uwagi czytelników.
Pozdr. |
Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.
Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie |
|
|
|
»Sorata |
|
Yami
Poziom: Genshu
|
Napisano 02-03-2018, 13:29
|
|
Cytat: | Jak wrażenia po walce Luffy vs Katakuri? Przewidywaliście, że tak się zakończy. Ja skłaniałem się w stronę remisu. Trochę żałuję, że całość rozegrała się w tle, bez należytego skupienia uwagi czytelników. |
Jestem trochę rozczarowany, bo obstawiałem wygraną Luffy'ego. Samo starcie zresztą było trochę rozwleczone, biorąc pod uwagę bardzo podobne moce i style walki. Rozumiem jednak, że jakoś musieli podrasować haki Słomianemu, więc mimo wszystko czekam jeszcze, jak się sytuacja rozkręci. Ze względu na dużą ilość tomów mangi, zaczynam już odczuwać znużenie. |
Kryteria oceny walk: Klimat 4/10 Mechanika 3/10 Warsztat 3/10. W razie wątpliwości - konsultuj. Pomoc: https://tenchi.pl/viewtopic.php?p=17457#17457 |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
|
|
|
|
»Sorata |
|
Yami
Poziom: Genshu
|
Napisano 02-03-2018, 13:36
|
|
Cytat: | Przecież Luffy wygrał Czytałeś dzisiejszy rozdział? |
Nie chciałem spoilerować. Właśnie dlatego jestem rozczarowany, że potoczyła się zgodnie z oczekiwaniami. Początek walki sugerował druzgocącą porażkę, a w efekcie Katakuri nie będzie nawet większym szczebelkiem na drabinie rozwoju Gumiaka. |
Kryteria oceny walk: Klimat 4/10 Mechanika 3/10 Warsztat 3/10. W razie wątpliwości - konsultuj. Pomoc: https://tenchi.pl/viewtopic.php?p=17457#17457 |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
|
Napisano 02-03-2018, 13:39
|
|
Katakuri jest postacią wprowadzoną kilka rozdziałów przed walką. Nie spodziewałem się, że będzie pełnił inną rolę niż rzeczonego szczebla, chociaż teraz, po przegranej - kto wie? Z obserwacji fandomu wynika, że jest bardzo lubiany.
Pozdr. |
|
|
|
»Graversh |
|
Agent
Poziom: Keihai
|
Napisano 02-03-2018, 14:14
|
|
Lorgan napisał/a: | Katakuri jest postacią wprowadzoną kilka rozdziałów przed walką. Nie spodziewałem się, że będzie pełnił inną rolę niż rzeczonego szczebla, chociaż teraz, po przegranej - kto wie? Z obserwacji fandomu wynika, że jest bardzo lubiany.
Pozdr. |
Mam podobne odczucia. Spodziewałem się, że walka zakończy się bez rozstrzygnięcia, a Luffy dostanie power upa. Koniec końców przecież o to chodziło. Nie uważam jednak, żeby Katakuri specjalnie szybko znów zrobił coś znaczącego. Nie wykluczam, ale w sumie nie czekam |
Ostatnio zmieniony przez Graversh 02-03-2018, 14:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
»mablung |
|
Agent
Poziom: Keihai
|
Napisano 04-04-2018, 23:22
|
|
GDZIE KOLEJNY CHAPTER!?
Ostatni skończył się w takim miejscu, że aż usiedzieć mi trudno. Idealny cliff-hanger.
W ogóle cały wątek z rodziną Sanjiego oraz z atakiem na wyspy Big Momma mi się podoba. Pokazuje to nadal olbrzymią dziurę pomiędzy Słomianymi a najpotężniejszymi z piratów.
A tak w ogóle to mam do was pytanie odnośnie pewnej teorii.
Co wy na to, że Mihawk nie jest albo wkrótce przestanie być najsilniejszym szermierzem? Zakładam, że pod koniec OP ( kiedyś to chyba nastąpi), Zoro stoczy walkę o ten tytuł. Ktoś w internecie stworzył teorię, że jego przeciwnikiem nie będzie dawny mentor ale Shiliew z załogi Czarnobrodego, po przejęciu mocy Jozu. Co o tym sądzicie? |
Pochylamy się przed inteligencją
Klękamy zaś przed dobrocią |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
|
Napisano 05-04-2018, 08:34
|
|
W tym tygodniu jest przerwa - nowy rozdział wyjdzie za tydzień.
mablung napisał/a: | Pokazuje to nadal olbrzymią dziurę pomiędzy Słomianymi a najpotężniejszymi z piratów. |
Tak olbrzymią, że Luffy dopiero co pokonał najsilniejszego pirata w załodze Podejrzewam, że nic tragicznego się nie wydarzyło i już niebawem Słomkowi pożeglują sobie na Wano.
mablung napisał/a: | Co wy na to, że Mihawk nie jest albo wkrótce przestanie być najsilniejszym szermierzem? |
Jest to prawdopodobne, chociaż wydaje mi się, że pojedynek między nim a Zoro jest obowiązkowy po tych wszystkich latach budowania napięcia. Możliwe, że stawką nie będzie po prostu tytuł. Byłoby to w sumie bardzo shounenowe
Pozdr. |
|
|
|
»Twitch |
|
Yami
Poziom: Wakamusha
|
Napisano 05-04-2018, 18:20
|
|
mablung napisał/a: |
A tak w ogóle to mam do was pytanie odnośnie pewnej teorii.
Co wy na to, że Mihawk nie jest albo wkrótce przestanie być najsilniejszym szermierzem? Zakładam, że pod koniec OP ( kiedyś to chyba nastąpi), Zoro stoczy walkę o ten tytuł. Ktoś w internecie stworzył teorię, że jego przeciwnikiem nie będzie dawny mentor ale Shiliew z załogi Czarnobrodego, po przejęciu mocy Jozu. Co o tym sądzicie? |
Czy mi coś umknęło? Kiedy Shiliew ukradł moc Jozu? |
Little hell. |
|
|
|