Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

Neon Genesis Evangelion
 Rozpoczęty przez »Graversh, 23-10-2014, 10:28

4 odpowiedzi w tym temacie
»Graversh   #1 
Agent

Poziom: Keihai
Zauważyłem ostatnio reklamę JPFu informującą o tym, że mają wydać 14 tom mangi Neon Genesis Evangelion. Myślałem, że historia jest już zamknięta - choć przyznam szczerze, że znam ją bardziej z anime. Pamiętam te czasy kiedy siedziałem specjalnie i oglądałem Hypera w oczekiwaniu na NGE. Nie miałem przyjemności zapoznania się z mangą, ale może ktoś czytał 13 wydanych dotychczasowo tomów? Czy fabuła idzie dalej niż w anime? Czy ten tom będzie dotyczył gier, bo gdzieś mignęła mi taka informacja?

Profil PW Email

»Kalamir   #2 
Yami

Poziom: Genshu
Ja mam wszystkie tomy, fabuła idzie zgodnie z anime ale wiele rzeczy następuje troszkę inaczej. Bohaterowie giną a nie zostają ranni. Rozmowy toczą się w innych miejscach, perspektywa i narracja też jest bardziej dojrzała względem anime.

Profil PW

»Graversh   #3 
Agent

Kalamir napisał/a:
Ja mam wszystkie tomy, fabuła idzie zgodnie z anime ale wiele rzeczy następuje troszkę inaczej. Bohaterowie giną a nie zostają ranni. Rozmowy toczą się w innych miejscach, perspektywa i narracja też jest bardziej dojrzała względem anime.

Teraz właśnie przeglądam informacje o mandze i czytam, że jest więcej ,,zmian" emocjonalnych bohaterów. Jeżeli manga idzie zgodnie z anime to czego się można spodziewać po 14 tomie? Anime zmieściło się w 13 wydanych już tomach?

Profil PW Email

»Kalamir   #4 
Yami

Poziom: Genshu
tom 11 opowiadał dopiero o pojawieniu się Kaoru Nagisy i to również nastąpiło zupełnie inaczej. Musiałbym ci spoilerować by sensownie to opisać, dlatego po prostu zakup i przeczytaj.

Profil PW

»Graversh   #5 
Agent

Najpierw prześledzę raz jeszcze historię - tym razem w postaci mangi i zobaczę jak to wszystko wygląda. Dzięki za odpowiedź :)

Profil PW Email

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12