Zauważyłem ostatnio reklamę JPFu informującą o tym, że mają wydać 14 tom mangi Neon Genesis Evangelion. Myślałem, że historia jest już zamknięta - choć przyznam szczerze, że znam ją bardziej z anime. Pamiętam te czasy kiedy siedziałem specjalnie i oglądałem Hypera w oczekiwaniu na NGE. Nie miałem przyjemności zapoznania się z mangą, ale może ktoś czytał 13 wydanych dotychczasowo tomów? Czy fabuła idzie dalej niż w anime? Czy ten tom będzie dotyczył gier, bo gdzieś mignęła mi taka informacja?
Ja mam wszystkie tomy, fabuła idzie zgodnie z anime ale wiele rzeczy następuje troszkę inaczej. Bohaterowie giną a nie zostają ranni. Rozmowy toczą się w innych miejscach, perspektywa i narracja też jest bardziej dojrzała względem anime.
Ja mam wszystkie tomy, fabuła idzie zgodnie z anime ale wiele rzeczy następuje troszkę inaczej. Bohaterowie giną a nie zostają ranni. Rozmowy toczą się w innych miejscach, perspektywa i narracja też jest bardziej dojrzała względem anime.
Teraz właśnie przeglądam informacje o mandze i czytam, że jest więcej ,,zmian" emocjonalnych bohaterów. Jeżeli manga idzie zgodnie z anime to czego się można spodziewać po 14 tomie? Anime zmieściło się w 13 wydanych już tomach?
tom 11 opowiadał dopiero o pojawieniu się Kaoru Nagisy i to również nastąpiło zupełnie inaczej. Musiałbym ci spoilerować by sensownie to opisać, dlatego po prostu zakup i przeczytaj.