Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

Naruto: kim jest Tobi?
 Rozpoczęty przez »Twitch, 31-08-2010, 15:57
 Przesunięty przez Lorgan, 28-03-2016, 19:27

44 odpowiedzi w tym temacie
Spirit of Fire   #41 

Kalamir napisał/a:
Madara gdy zobaczył Obito wiedział kim on jest.

Madara chyba nigdy nie zobaczył Tobiego. Powiedział tylko "jego plan" co podchwycił Kabuto też mówiąc "jego" w takiej abstrakcyjnej formie, więc wątpię by sam Kabuto wiedział kim jest Tobi. Jak mi ktoś przywoła obraz trumien z Madarą w środku to pamiętajcie, że Madara był nieprzytomny.

Kalamir napisał/a:
Oryginalny człowiek w masce to Madara, który znajduje Obito i zaczyna go szkolić. Może to on walczył z czwartym a może wyszkolony Obito...cokolwiek, mam to w dupie. W jakiś sposób Madara ginie - umiera/ktoś go zabija -->obito przejmuje jego rolę. Tylko po co? Co nim kieruje? Pfff....

Mistrz i uczeń... jak w gwiezdnych wojnach normalnie. A kolekcja sharinganów została podarowana w spadku pewnie. Zresztą motywy Obito są trochę z dupy Przecież chłopiec był wzorem. Pomagał staruszkom(xD), wzór normalnie. Miałby to zaprzepaścić z powodu czego? Moralizującej gadki jakiegoś mistrza? Już prędzej uwierzę w jakieś silne genjutsu jak doskonała kontrola sharingana Shisuiego.

Ja bym się jeszcze skupił na powiązaniach Danzo i Tobi. Trochę dziwne jest, że Tobi tak bardzo chciał go wyeliminować nasyłając Sasuke. coś za tym jest. Może Danzo współpracował z Tobim w pewnym momencie i go znał. Bał się ujawnienia może nawet Danzo był zamieszany w spisek. Miał liczne koneksje z Hanzo i krajem deszczu(mgły?).
Ostatnio zmieniony przez Spirit of Fire 30-08-2012, 19:31, w całości zmieniany 1 raz  

Profil PW Email

»Kalamir   #42 
Yami

Poziom: Genshu
Spirit of Fire, zapomniałeś o konkretnych faktach.

Spirit of Fire napisał/a:
Ja bym się jeszcze skupił na powiązaniach Danzo i Tobi. Trochę dziwne jest, że Tobi tak bardzo chciał go wyeliminować nasyłając Sasuke.
Jest powiedziane, że Tobi spotkał się Danzo przed wybiciem klanu Uchiha. Chciał go zabić dla potężnego artefaktu jakim było oko Shisui'a

Przypomni mi jak to było z Rinenganem.

Było łącznie 3ech Mędrców 6ścieżek.

Oryginalny
Madara Uchiha (drogą naturalnej ewolucji)
Nagato Uzumaki (niewiadomo)

Tobi mówi, że niby on dał Nagato jego Doujutsu co jest absurdalne bo Obito jeszcze się wtedy nie urodził. NIEMNIEJ Tobi wie o tym, że Nagato jest 3cim, co oznacza, że wie o oczach MADARY.

No i co z tym fantem?

//////EDIT//////

Kolejny wątek ---- Wskrzeszony Madara doskonale zdaje sobie sprawę z istnienia Nagato...HA!?!?!?!?

Ostatnio zmieniony przez Lorgan 30-08-2012, 20:17, w całości zmieniany 1 raz  

Profil PW

Spirit of Fire   #43 

Jest powiedziane, że moc Rinnegana wykracza poza hmm... świat żywych, świat realny? Może w ten sposób użytkownicy Rinnegana wiedzą o swojej obecności. Mało prawdopodobne ale nic lepszego nie wymyśliłem.

Madara nie jest mędrcem. Sam Rinnegan to jeszcze nic, Syn mędrca też miał Rinnegana a kolejne pokolenia miały już Sharingan. Kompletny mędrzec jakkolwiek głupio by to nie brzmiało to dla mnie ciało Senju i oczy Uchicha czyli można powiedzieć, że Madara dopiero teraz jest mędrcem. Sztucznie ale jednak. Nagato to zupełnie dziwna kwestia. Niby należał do Senju (Uzumaki), ale miał kompletnego Rinnegana.Mutacja może?

Kalamir napisał/a:
Kolejny wątek ---- Wskrzeszony Madara doskonale zdaje sobie sprawę z istnienia Nagato...HA!?!?!?!?

Tego za cholerę nie potrafię wyjaśnić, ale określa Nagato jako "dzieciaka". Tylko skąd on dowiedział się o Rinneganie. Poza wielką trójcą Nagato ujawnił się dopiero przed Hanzo i Danzo.

Profil PW Email

»Kalamir   #44 
Yami

Madara nie jest mędrcem. Sam Rinnegan to jeszcze
miałem na myśli, osobę władającą 6 ścieżkami
Syn mędrca też miał Rinnegana a kolejne pokolenia miały już Sharingan.
To chyba nie są fakty a domysły jak na razie?
Niby należał do Senju (Uzumaki)
Nie no zaraz...nie wrzucajmy tych klanów do jednego worka - to nie jest to samo. Pokrewieństwo krwi jest dalekie.
Mutacja może?
Nie wiadomo dlaczego Nagato miał Rinengana. Może zadziałały dalekie geny z dziada pradziada, a moze faktycznie ktoś go w nim obudził/zaszczepił gdy ten był dzieckiem. Nie wiadomo.
Tego za cholerę nie potrafię wyjaśnić, ale określa Nagato jako "dzieciaka".
Właśnie dlatego wszyscy myślą, że prawdziwy Madara żył jeszcze długo po walce z Hashiramą.

///Przywołany Madara myśli, że to Nagato przywołał go za pomocą skończonego Gedō: Rinne Tensei no Jutsu. Kabuto wyprowadza go z błędu.

Ostatnio zmieniony przez Kalamir 31-08-2012, 12:08, w całości zmieniany 1 raz  

Profil PW

^Coyote   #45 
Komandor

Stopień: Shinobi Bushou
Kalamir napisał/a:
Nie wiadomo dlaczego Nagato miał Rinengana.
Dostał go od Madary ;)

"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."

Profil PW Email WWW

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 16