14 odpowiedzi w tym temacie |
fthv |
|
|
Napisano 10-12-2009, 12:52
|
|
Znalazłam grupę skanlacyjną (dużo wcześniej ), która właśnie tłumaczy code breaker jak na razie jest tylko 14 rozdziałów ale i tak nie jest źle oto link jakby ktoś chciał czytać w naszym języku http://atom-scans.pun.pl/viewtopic.php?id=215
Pozdrawiam :] |
|
|
|
^Coyote |
|
Komandor
Poziom: Genshu
Stopień: Shinobi Bushou
|
Napisano 15-12-2009, 14:20
|
|
Dzięki za skany. Chętnie poczytam |
"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."
|
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
|
Napisano 13-02-2010, 22:23
|
|
Toki przegrał walkę z Re-Code, jednak został oszczędzony. Z monologu wynikło, że "ten, którego poszukują" potrzebuje ludzi o niesamowitej woli walki. Czyżby miał sposób na przekabacenie potężnego Code-Breakera na swoją stronę?
Ostatnio manga bardzo się rozkręciła. Po miesiącach treningów, nic niewnoszących dialogów i przygód zaczęła się prawdziwa rzeź. Dwóch bohaterów już jest na zwolnieniu lekarskim i zanosi się na to, że dołączy do nich wkrótce Heike. Nawet jeśli wygra, raczej nie będzie zdolny do dalszego działania. Tak przynajmniej sądzę
Następną ciekawostką jest zapowiadająca się kolejna odsłona strzępów przeszłości Ogamiego i Sakurakouji. Nie interesuje mnie to specjalnie w tym momencie, ale kto wie: może z tego wyniknąć jakiś ciekawy wątek.
Pzdr. |
Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.
Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
|
Napisano 26-02-2012, 11:04
|
|
Po przebudzeniu zacząłem się zastanawiać nad "zaskakującymi" motywami w Code: Breakerze. Jak zapewne wiedzą wszyscy, którzy czytają tę mangę, jest w niej obrzydliwie dużo zwrotów akcji. Każdy ma tajemniczą przeszłość, która w odpowiednim momencie staje się znana, motywy i tożsamości zmieniają się jak w kalejdoskopie. I tak, Re-Code nie okazali się wcale tymi złymi, Eden należy zniszczyć, a Code: Breakerzy to tak naprawdę banda cieniasów w porównaniu do elitarnej jednostki Code: Names, której członkowie mają aż po dwie moce. Mimo zatrzęsienia najróżniejszych danych udało mi się wyodrębnić garść pytań, które z pewnością znajdą jeszcze odpowiedzi. Na chwilę obecną, czyli rozdział 160ty, są to:
- Kim jest Code: Breaker 01? O ile w ogóle jest.
- Jaka jest prawdziwa tożsamość Shibuyi? To znaczy, wiadomo że jest ojcem Sakury i Rare Kindem, ale jego wygląd i prawdziwa rola to wciąż tajemnica.
- Jak wygląda dorosły Code: Emperor?
- Jak wygląda Eden? Odpowiedź zapewne już w rozdziale 161.
- Dlaczego Heike tak naprawdę pomaga renegatom, mimo że jest jednym z twórców Edenu?
- Kim jest czwarty twórca Edenu, prawdopodobnie wciąż nim kierujący?
- Dlaczego Sakurako nie pomaga w aktywniejszy sposób swojej córce, Sakurze?
- Czy Heike, podobnie jak najpotężniejsi z Edenu, dysponuje drugim typem mocy?
- Na czym polegają pozostałe trzy płomienie, których nie opanował jeszcze Rei?
- Jaka jest prawdziwa historia rodziny Reia?
Jeżeli macie jakieś pomysły w tych sprawach, chętnie wezmę udział w dyskusji na ich temat
Pozdrawiam. |
Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.
Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie |
|
|
|
^Coyote |
|
Komandor
Poziom: Genshu
Stopień: Shinobi Bushou
|
Napisano 01-03-2012, 18:16
|
|
Na większość z tych pytań mam odpowiedzi albo poważne domysły ,ale nie będę się nimi dzielił żeby nie psuć reszcie zabawy w odgadywanie
A tak na poważnie to najbardziej interesuje mnie walka z Code: Names, bo już się trochę nudno robi. W Code: Breakerze epickie walki są najbardziej warte czytania. Reszta wypada raczej słabo
Żeby tylko te armie przyboczne nie żyły za długo, bo tylko odwlekają to na co czekam .. |
"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."
|
|
|
|
| Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 12
|