»Kalamir |
|
Yami
Poziom: Genshu
|
Napisano 27-11-2011, 10:04 TIGER MASK nadchodzi do kin!!!!
|
|
Sportowa gazeta Hochi doniosła w sobotę, że 26-letni aktor piosenkarz Eiji Wentz (Gegege no Kitarō, Brave Story) zagra główną rolę w pierwszej adaptacji klasycznej mangi o wrestlerach autorstwa Ikki Kajiwaryo (doskonale znanej również w Polsce) o tytule Tiger Mask. Show Aikawa (Tokyo Zombie, Zebraman) zagra w filmie Mister X, zaś Natsuna Watanabe (Kimi ni Todoke, Gantz) zagra bohaterkę Ruriko. Reżyserem filmu został Ken Ochiai, zdjęcia rozpocznie 1 grudnia by w przyszłym roku zdążyć do kin.
|
|
|
|
|
Boul |
|
Poziom: Keihai
|
Napisano 27-11-2011, 12:27
|
|
Pamiętam Tygrysią Maske, oglądałem jeszcze na Polonii1 czy coś takiego Nigdy nie byłem i nie jestem za mocno przekonany za takimi produkcjami. Wolałbym raczej jakieś odświeżenie serii, ale w wersji animowanej Okaże się jak to się będzie prezentowało jak pojawi się więcej informacji. Pewnie fabuła ograniczać się będzie do jakiegoś turnieju. |
|
|
|
»Kalamir |
|
Yami
|
Napisano 27-11-2011, 12:31
|
|
Ja ostatnio oglądałem adaptacje
- Gantz
- Gantz: Perfect Answer
- B.E.C.K.
- Ashita No Joe
i musze powiedzieć, że chociaż żadna nie była genialna to przyjemnie było dla odmiany obejrzeć filmy. Myślę, że Tiger mask jest banalnym tematem i bez trudu uda im się zrobić film do obejrzenia na raz bez wyrzutów sumienia. |
|
|
|
|
Boul |
|
Poziom: Keihai
|
Napisano 27-11-2011, 13:27
|
|
Wiadomo, że Tygrysia Maska to żadne wybitne anime z rozbudowaną fabułą, ale własnie z takich produkcji przez duże kombinowanie może wyjść szajs
Sam byłem zainteresowany obejrzeniem Gantza, ale nie mogłem znaleźć go nigdzie... Warte obejrzenia, nie przynudza? |
|
|
|
»Kalamir |
|
Yami
|
Napisano 27-11-2011, 13:42
|
|
1 film jest bardzo fajną adaptacją początku mangi do walki z Boginią miłosierdzie kiedy wszyscy poza Kurono giną. GANTZ 2 to luźna wariacja niezwiązana z manga ale utrzymana w jej klimatach.
Mi się podobało. |
|
|
|
|
»oX |
|
Rycerz
Poziom: Ikkitousen
Stopień: Samurai
|
Napisano 29-11-2011, 01:32
|
|
Ten news przypomniał mi, że mam do obejrzenie BECK movie. Dzięki Kal. Gdyby Ci się kiedyś chciało, to możesz napisać o tym temat i mnie jeszcze bardziej zachęcić xD
Co do Maski.. hmm, nie mogę sobie nawet przypomnieć o co tam chodziło, niemniej jednak cieszę się, że kolejna produkcja trafi do kin. Zawsze miło jest obejrzeć taką adaptację. Niestety może się zdarzyć tak, że film zniechęci do oglądania pozostałych produkcji z powodu nędznego wykonania, czy fabuły.
Cóż, ja postaram się obejrzeć każdy z wymienionych filmów |
|
|
|