Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

Naruto
 Rozpoczęty przez »Kalamir, 23-02-2011, 21:07
 Przesunięty przez Lorgan, 28-03-2016, 19:28

2 odpowiedzi w tym temacie
»Kalamir   #1 
Yami

Poziom: Genshu
Już po telewizyjnej premierze Shippuuden Odcinków 197-198, 199

1. Danzo przejmuje władzę
2. Kage ruszają na spotkanie
3. Przedstawiony neutralny kraj żelaza
4. Naruto dostaje wciry za Sasuke i rusza spotkać się z Raikage
5. Sasuke dostaje zadanie od Madary
6. Sai przeżywa moralny kryzys oraz uczy sie nowych rzeczy o swoich towarzyszach
7. Poznajemy nowych ninja z ościennych krajów.

W dwóch słowach: Koniec filerów, nareszcie można spokojnie oglądać anime. O ile kiedykolwiek ktoś spokojnie oglądał produkcje pierniczonego studia pierot.
Po wielu tygodniach filerów miło było wczoraj włączyć nowe odcinki i zobaczyć powrót do prawidłowej fabuły. Muzyka okay, animacja okay, niby wszystko jest okay. Tak długo jak nie walczą - tak uważam ja.
Czy ktoś jeszcze poza mną zerka czasami na anime?
Ostatnio zmieniony przez Lorgan 28-03-2016, 19:51, w całości zmieniany 3 razy  

Profil PW

»Kalamir   #2 
Yami

Pojawił się już 200 odcinek, jestem po seansie. Troszkę żałuje, ze nie poczekałem dwóch dni i nie obejrzałem 197-200 na raz, nie lubię oglądać pojedynczo ponieważ odcinki mijają nim się obejrzę. Podobnie jest z 200tnym. Naruto nareszcie stanął naprzeciwko Raikage a chwilę później doszło do zebrania przywódców świata ninja. Wyjątkowo podobała mi się muzyka, która narobiła dobrego klimatu. Sama rozmowa Kage wydaje mi się jakaś klarowniejsza niż na stronach mangi. Wszystko wskazuje na to, że w następnym odcinku zacznie się zadyma.

http://www.nyaa.eu/?page=...info&tid=195941

Całkiem nieźle prezentują się też chłopaki i dziewczyny z innych wiosek. Czasami ubolewam nad debilną kolorystyką w image ninja. W mandze to wszystko wygląda znacznie lepiej. Na szczęście jako tako sytuację ratują chłopaki od Danzo. Chyba prezentują się najlepiej z całej gromady tych dekli.

Profil PW

»Kalamir   #3 
Yami

Tymczasem pojawiły się odcinki 214, 215, 216 w których zakończyła się walka Sasuke vs. Danzou, Kakashi Naruto vs Sasuke.

Co do pierwszej walki muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony. Szczególnie, ze Danzou zaprezentował kilka świetnych technik, które nie pojawiły się w mandze. Różnice były kosmetyczne, jednak wystarczające by je dostrzec. Zwróćcie uwagę jak Danzou traci rękę w mandze a jak w anime. Okazuje się, że producenci coś tam potrafią od siebie dodać.

Tymczasem spotkanie Naruto i Sasuke było fatalne. Przewijając retrospekcje można w 15 minut obejrzeć aż 2 odcinki. Mocno przegięli pałę ze spowalnianiem akcji.

Nowy opening też wpada w ucho. Niech się toczy akcja dalej, nie róbcie fillerów, błagam.

Czy tylko ja oglądam anime, czy tylko mi chce się o tym coś napisać czasem?

Profil PW

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 15