Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

Bleach: najlepsze Shikai
 Rozpoczęty przez ^Coyote, 12-07-2009, 21:32
 Przesunięty przez Lorgan, 28-03-2016, 19:25

4 odpowiedzi w tym temacie
^Coyote   #1 
Komandor

Poziom: Genshu
Stopień: Shinobi Bushou
Jak w temacie. Które Zanpakto wygląda i działa lepiej od innych ? :)

Dla mnie to Sōgyo no Kotowari. Wygląda po prostu ekstra i jest bardziej funkcjonalne niż zwykłe katany. Wydaje mi się, że broń może nawet służyć jako nunchaku :box:
Specjalna umiejętność to już zupełnie inna bajka. Na ten przykład Zangetsu ma swoją tnącą falę, arrancary mają Cero, Benihime ma czerwoną falę, a Sōgyo no Kotowari może to po prostu wszystko odbić :cool: BARDZO uniwersalna właściwość.

"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."
Ostatnio zmieniony przez Lorgan 28-03-2016, 19:46, w całości zmieniany 2 razy  

Profil PW Email WWW

»Kalamir   #2 
Yami

Shi-kai? Ja zawsze lubiłem zabimaru. Styl walki dość widowiskowy i koncentrujący się na sile. To było to co mi odpowiadało. Dość interesujący był też Senbonzakura, konkretnie styl walki jaki wynikał z przetransformowania miecza. Niestety żenujące możliwości defensywne w realnym starciu szybko by wyeliminowały zawodnika z takim mieczem.

Tak, Zabimaru był cool.

Profil PW

»mablung   #3 
Agent

Poziom: Keihai
Ojej, tyle fajnych Shi-kai a tak mało czasu...

Cóż to może wybiorę kilka najlepszych ze względu na:
1. Nazwę/Wymowę - Katen Kyōkotsu. Podoba mi się, że żeby je odpieczętować musisz wyrecytować fajny wierszyk dobrze opisując naturę tej broni. No i jak mówiłem ładni mi to brzmi w uszach :)
2. Wygląd - Kazeshini, dwa ostrza wyglądające jak wirnik wiatraka. Żałuje, że Bleach jest taki mało krwawy ( wyobrażacie sobie taką broń w jakimś filmie gore? To dopiero była by jatka :P ), ale mimo wszystko pomysł broni, której kierunku nie może przewidzieć nawet władający nią to ciekawy pomysł.
3. Umiejętności specjalne - Suzumebachi. Jednocześnie Zan, który chyba najbardziej mi pasował, gdyż nie jestem specem od walki mieczem a wręcz uwielbam sztuki walki ( na razie niestety tylko w teorii :( ). Two hit K.O. Dodatkowo dla kogoś wyszkolonego prawdziwie mordercza zabawka. Szkoda tylko, tak bezużytcznego ban-kai ;/

Pochylamy się przed inteligencją
Klękamy zaś przed dobrocią

Profil PW Email

Stachu   #4 

A ja się zgodzę z panem mablung że zanpaktou jest równie fajne co jego właściciel, ale przecież jego ban-kai nie został jeszcze ujawniony.

Profil PW Email

^Coyote   #5 
Komandor

Stopień: Shinobi Bushou
Temat dotyczy Shikai , więc nieważne jakie jest Bankai :P No i zresztą mablung nie wybrał Katen Kyōkotsu samego , tylko jeszcze Kazeshini i Suzumebachi. Też się z tym zgadzasz? >D

"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."

Profil PW Email WWW

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 15