4 odpowiedzi w tym temacie |
^Coyote |
|
Komandor
Poziom: Genshu
Stopień: Shinobi Bushou
|
Napisano 12-07-2009, 21:32 Bleach: najlepsze Shikai
|
|
Jak w temacie. Które Zanpakto wygląda i działa lepiej od innych ?
Dla mnie to Sōgyo no Kotowari. Wygląda po prostu ekstra i jest bardziej funkcjonalne niż zwykłe katany. Wydaje mi się, że broń może nawet służyć jako nunchaku
Specjalna umiejętność to już zupełnie inna bajka. Na ten przykład Zangetsu ma swoją tnącą falę, arrancary mają Cero, Benihime ma czerwoną falę, a Sōgyo no Kotowari może to po prostu wszystko odbić BARDZO uniwersalna właściwość. |
"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."
|
Ostatnio zmieniony przez Lorgan 28-03-2016, 19:46, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
»Kalamir |
|
Yami
|
Napisano 23-02-2011, 20:37
|
|
Shi-kai? Ja zawsze lubiłem zabimaru. Styl walki dość widowiskowy i koncentrujący się na sile. To było to co mi odpowiadało. Dość interesujący był też Senbonzakura, konkretnie styl walki jaki wynikał z przetransformowania miecza. Niestety żenujące możliwości defensywne w realnym starciu szybko by wyeliminowały zawodnika z takim mieczem.
Tak, Zabimaru był cool. |
|
|
|
|
»mablung |
|
Agent
Poziom: Keihai
|
Napisano 28-02-2011, 02:04
|
|
Ojej, tyle fajnych Shi-kai a tak mało czasu...
Cóż to może wybiorę kilka najlepszych ze względu na:
1. Nazwę/Wymowę - Katen Kyōkotsu. Podoba mi się, że żeby je odpieczętować musisz wyrecytować fajny wierszyk dobrze opisując naturę tej broni. No i jak mówiłem ładni mi to brzmi w uszach
2. Wygląd - Kazeshini, dwa ostrza wyglądające jak wirnik wiatraka. Żałuje, że Bleach jest taki mało krwawy ( wyobrażacie sobie taką broń w jakimś filmie gore? To dopiero była by jatka ), ale mimo wszystko pomysł broni, której kierunku nie może przewidzieć nawet władający nią to ciekawy pomysł.
3. Umiejętności specjalne - Suzumebachi. Jednocześnie Zan, który chyba najbardziej mi pasował, gdyż nie jestem specem od walki mieczem a wręcz uwielbam sztuki walki ( na razie niestety tylko w teorii ). Two hit K.O. Dodatkowo dla kogoś wyszkolonego prawdziwie mordercza zabawka. Szkoda tylko, tak bezużytcznego ban-kai |
Pochylamy się przed inteligencją
Klękamy zaś przed dobrocią |
|
|
|
Stachu |
|
|
Napisano 22-03-2011, 19:15
|
|
A ja się zgodzę z panem mablung że zanpaktou jest równie fajne co jego właściciel, ale przecież jego ban-kai nie został jeszcze ujawniony. |
|
|
|
|
^Coyote |
|
Komandor
Stopień: Shinobi Bushou
|
Napisano 23-03-2011, 17:44
|
|
Temat dotyczy Shikai , więc nieważne jakie jest Bankai No i zresztą mablung nie wybrał Katen Kyōkotsu samego , tylko jeszcze Kazeshini i Suzumebachi. Też się z tym zgadzasz? |
"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."
|
|
|
|
| Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 15
|