Fani serii Fate/stay night po trzech latach całkowitej ciszy ze strony producentów anime, doczekali się filmu kinowego zatytułowanego 'Fate/stay night Unlimited Blade Works'. Fabuła, tak jak i w przypadku serii tv, zaczerpnięta zostanie z gry wydanej przez Type-Moon, będzie to jednakże całkowicie nowa historia.
Premiera w japońskich kinach już 23 stycznia bierzącego roku.
a ja jestem ciekaw czy w końcu powiedza o tym, że Shirō Emiya to w rzeczywistości Archer tytuł Unlimited Blade Works sugeruje, że będzie traktowało właśnie o tej postaci
edit
Spoiler:
Cytat:
Tak, to jest Archer - informacja od początku znana była osobom, które przeszły grę, na której podstawie stworzono anime. W swojej łaskawości podzielili się oni tą informacją w internecie już eony temu
Ale ja tutaj nie rzucam żadną nowością - ja o tym dobrze wiem. Tyle tylko, że w pierwszej serii o tym nie wspomniano
Ostatnio zmieniony przez Kalamir 01-02-2010, 14:18, w całości zmieniany 2 razy
Tak, to jest Archer - informacja od początku znana była osobom, które przeszły grę, na której podstawie stworzono anime. W swojej łaskawości podzielili się oni tą informacją w internecie już eony temu
Ekstra F/s n. to podobno świetne anime i z chęcią zobaczę je i kontynuację! Fajnie, że głównym wojownikiem będzie teraz facet (Archer) , a nie Saber. Nie lubię jak kobity wymiatają .. takąż mam szowinistyczną skazę
//Obejrzałem już F/s n. i moje zdanie trochę się zmieniło .. MUSZĘ zobaczyć kontynuację i SZKODA , że Saber już nie będzie :
"No somos tan malos como se dice..." "Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."
Ostatnio zmieniony przez Coyote 24-02-2010, 13:22, w całości zmieniany 1 raz
Oooo... Ten rok zapowiada się całkiem przyjemnie. Z miłą chęcią zobaczę, cóż tym razem będzie głównym wątkiem. Popieram Coyote, chociaż trochę z innego powodu. W anime ukazano nam Saber jakoś nijako... Bynajmniej nie należała do postaci skomplikowanych i dokładnie przemyślanych.
Wiele oczekuję po tej pozycji, byleby się nie zawieść ^^
Za lekceważenie prawdziwej urody, tej nieopisanej przez zwykłe zwierciadło
Zgromieni przez lepszą, aż łzy z gniewu trwonią
W sedno trafiło stare porzekadło
Mądrość, nie seksapil jest straszliwszą bronią.
Od siebie tylko wtrącę, że widziałem promo tego filmu i... Saber tam była Nie wydaje mi się, żeby kinówka była kontynuacją w serii. Zapowiada się raczej
To nie będzie miało nic wspólnego z pierwszą serią. Film ma być (właściwie to premiera miała być kilka miechów temu wiec pewnie czekają wszyscy na dvd i br) adaptacją "Unlimited Blade Works" 2-giego z kilku możliwych scenariusz, który obraca się wokół Rin Tōsaka oraz jej Sługi. Pierwsza seria anime była adaptacją "The Fate" gdzie protagonistą był Shirō i Saber.
// Producenci zawsze mogą zazębić akcje jakimiś wątkami :/ ale raczej wątpię w taki zabieg :/
// Premiera miała miejsce 23 stycznia - czekamy na wydanie DVD blu-ray
Ostatnio zmieniony przez Kalamir 27-05-2010, 15:27, w całości zmieniany 2 razy
Najbardziej ciekawą mnie okoliczności, w których Shiro stał się Archerem. Nigdzie nie udało mi się znaleźć pełnego wyjaśnienia. Może po prostu scenariusz, który realizowany jest w tym filmie nie daje żadnych dodatkowych informacji w tej sprawie.
W każdym razie znalazłem już jedną, niewątpliwą zaletę (wspólną zresztą dla większości produkcji przeznaczonych na duży ekran): animacje są wspaniałe To, co widziałem w promo, było tak dobre (lub nawet lepsze), jak w filmach Bleacha. Zapowiada się uczta kinomana.
Kiedy pojawią się jakieś napisy do tego filmu ? Są jakieś daty? Nawet w przybliżeniu ..
Coyote, przeczytaj co napisałem. Już po premierze, brak releasów - czekamy na dvd lub blu ray. Jedyna data (jak wiadomo z anidb) to premiera 23.01.2010 oraz czas trwania 107 minut - Kalamir >> http://anidb.net/perl-bin...=anime&aid=6784 no i 2 maja film leciał na Sci-Fi-London Film Festival
"No somos tan malos como se dice..." "Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."
Ostatnio zmieniony przez Kalamir 27-05-2010, 20:32, w całości zmieniany 2 razy