Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

Fate/stay night Unlimited Blade Works
 Rozpoczęty przez »Irinn, 17-01-2010, 13:37

10 odpowiedzi w tym temacie
»Irinn   #1 
Agent

Poziom: Keihai

Fani serii Fate/stay night po trzech latach całkowitej ciszy ze strony producentów anime, doczekali się filmu kinowego zatytułowanego 'Fate/stay night Unlimited Blade Works'. Fabuła, tak jak i w przypadku serii tv, zaczerpnięta zostanie z gry wydanej przez Type-Moon, będzie to jednakże całkowicie nowa historia.

Premiera w japońskich kinach już 23 stycznia bierzącego roku.

Strona oficjalna:
Fate/stay night Unlimited Blade Works

Trailery:
Fate/stay night UBW trailer 1
Fate/stay night UBW trailer 2
Ostatnio zmieniony przez Lorgan 17-01-2010, 16:13, w całości zmieniany 1 raz  

Profil PW WWW

»Kalamir   #2 
Yami

Poziom: Genshu
Spoiler:

a ja jestem ciekaw czy w końcu powiedza o tym, że Shirō Emiya to w rzeczywistości Archer :D tytuł Unlimited Blade Works sugeruje, że będzie traktowało właśnie o tej postaci :D

edit

Spoiler:

Cytat:
Tak, to jest Archer - informacja od początku znana była osobom, które przeszły grę, na której podstawie stworzono anime. W swojej łaskawości podzielili się oni tą informacją w internecie już eony temu ;)

Ale ja tutaj nie rzucam żadną nowością - ja o tym dobrze wiem. Tyle tylko, że w pierwszej serii o tym nie wspomniano

Ostatnio zmieniony przez Kalamir 01-02-2010, 14:18, w całości zmieniany 2 razy  

Profil PW

*Lorgan   #3 
Administrator
Exceeder

Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
Spoiler:

Tak, to jest Archer - informacja od początku znana była osobom, które przeszły grę, na której podstawie stworzono anime. W swojej łaskawości podzielili się oni tą informacją w internecie już eony temu ;)

Pzdr.

Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.

Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie

Profil PW Email WWW Skype

^Coyote   #4 
Komandor

Stopień: Shinobi Bushou
Ekstra :D F/s n. to podobno świetne anime i z chęcią zobaczę je i kontynuację! Fajnie, że głównym wojownikiem będzie teraz facet (Archer) , a nie Saber. Nie lubię jak kobity wymiatają .. takąż mam szowinistyczną skazę :P

//Obejrzałem już F/s n. i moje zdanie trochę się zmieniło .. MUSZĘ zobaczyć kontynuację i SZKODA , że Saber już nie będzie :P :

"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."
Ostatnio zmieniony przez Coyote 24-02-2010, 13:22, w całości zmieniany 1 raz  

Profil PW Email WWW

»Naoko   #5 
Zealota

Poziom: Wakamusha
Stopień: Gunjin
Oooo... Ten rok zapowiada się całkiem przyjemnie. Z miłą chęcią zobaczę, cóż tym razem będzie głównym wątkiem. Popieram Coyote, chociaż trochę z innego powodu. W anime ukazano nam Saber jakoś nijako... Bynajmniej nie należała do postaci skomplikowanych i dokładnie przemyślanych.

Wiele oczekuję po tej pozycji, byleby się nie zawieść ^^

Za lekceważenie prawdziwej urody, tej nieopisanej przez zwykłe zwierciadło
Zgromieni przez lepszą, aż łzy z gniewu trwonią
W sedno trafiło stare porzekadło
Mądrość, nie seksapil jest straszliwszą bronią.

Profil PW WWW

»Insoolent   #6 
Zealota

Poziom: Wakamusha
Stopień: Gunjin
A ja nie obejrzę :P Fate/stay night było boskie, jednak bez Sabera to już nie będzie to samo. Nie wyobrażam sobie, żeby mogło jej nie być.

Poza tym nie lubię kinówek :P

bo ja też chcę mieć posty przedzielane kreską ! :P

Profil PW Email

*Lorgan   #7 
Administrator
Exceeder

Od siebie tylko wtrącę, że widziałem promo tego filmu i... Saber tam była :DD Nie wydaje mi się, żeby kinówka była kontynuacją w serii. Zapowiada się raczej
Irinn napisał/a:
całkowicie nowa historia.
Pzdr.

»Kalamir   #8 
Yami

To nie będzie miało nic wspólnego z pierwszą serią. Film ma być (właściwie to premiera miała być kilka miechów temu wiec pewnie czekają wszyscy na dvd i br) adaptacją "Unlimited Blade Works" 2-giego z kilku możliwych scenariusz, który obraca się wokół Rin Tōsaka oraz jej Sługi. Pierwsza seria anime była adaptacją "The Fate" gdzie protagonistą był Shirō i Saber.

// Producenci zawsze mogą zazębić akcje jakimiś wątkami :/ ale raczej wątpię w taki zabieg :/

// Premiera miała miejsce 23 stycznia - czekamy na wydanie DVD blu-ray

Ostatnio zmieniony przez Kalamir 27-05-2010, 15:27, w całości zmieniany 2 razy  

Profil PW

*Lorgan   #9 
Administrator
Exceeder

Spoiler:

Najbardziej ciekawą mnie okoliczności, w których Shiro stał się Archerem. Nigdzie nie udało mi się znaleźć pełnego wyjaśnienia. Może po prostu scenariusz, który realizowany jest w tym filmie nie daje żadnych dodatkowych informacji w tej sprawie.

W każdym razie znalazłem już jedną, niewątpliwą zaletę (wspólną zresztą dla większości produkcji przeznaczonych na duży ekran): animacje są wspaniałe :DD To, co widziałem w promo, było tak dobre (lub nawet lepsze), jak w filmach Bleacha. Zapowiada się uczta kinomana.

Pzdr.

^Coyote   #10 
Komandor

Stopień: Shinobi Bushou
Kiedy pojawią się jakieś napisy do tego filmu ? Są jakieś daty? Nawet w przybliżeniu ..

Coyote, przeczytaj co napisałem. Już po premierze, brak releasów - czekamy na dvd lub blu ray. Jedyna data (jak wiadomo z anidb) to premiera 23.01.2010 oraz czas trwania 107 minut - Kalamir >> http://anidb.net/perl-bin...=anime&aid=6784 no i 2 maja film leciał na Sci-Fi-London Film Festival

"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."
Ostatnio zmieniony przez Kalamir 27-05-2010, 20:32, w całości zmieniany 2 razy  

Profil PW Email WWW

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 15