Tenchi.pl Strona Główna » Manga i anime » Manga i anime w ogóle » Manga » Fairy Tail

Fairy Tail
 Rozpoczęty przez *Lorgan, 18-12-2008, 23:30
 Przesunięty przez Lorgan, 28-03-2016, 20:52

50 odpowiedzi w tym temacie
*Lorgan   #21 
Administrator
Exceeder

Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
Erza nagle pokazała, że potrafi myśleć. Ble, kiepski pomysł. Nie każdy bohater nadaje się na dedukującego detektywa (Holmesa), bo nie każdy ma odpowiedni po temu charakter. Nasza czarodziejka na ten przykład najbardziej przypomina archetypowego rycerza - honor, poświęcenie i brak racjonalności. Znalezienie wad magii Midnighta było ostro przegięte i w ogóle mi się nie spodobało.
Poza tym, chapter w porządku. Szklane oko Erzy do czegoś się wreszcie przydało i Oración Seis legło na całej linii. Pytanie brzmi, czy Nirvana się zatrzyma, czy coś wciąż będzie ją naprowadzało na Cait Shelter. Ten wątek został już dość rozdmuchany, więc nie spodziewam się jego rychłego zakończenia...
W ten, czy inny sposób dowiemy się zapewne więcej o przeszłości kociaków.

Pzdr.

Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.

Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie

Profil PW Email WWW

^Coyote   #22 
Komandor

Poziom: Genshu
Stopień: Shinobi Bushou
Cytat:
Erza nagle pokazała, że potrafi myśleć.

Już wcześniej dawała po sobie poznać, że jest bystra :P Fajnie rozprawiła się z Midnigtem (<3) , ale za szybko.
Cytat:
Oración Seis legło na całej linii.

Wyszło , że jeszcze nie .. Blaine, Brain, sam nie wiem , ma rozdwojenie osobowości i jest groźny. Zapowiada się ciekawa bójka :) Może nawet ktoś z zewnątrz będzie musiał pomóc, bo chyba bohaterowie jeszcze nie mają takiej wielkiej mocy.

"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."
Ostatnio zmieniony przez Coyote 17-02-2010, 21:15, w całości zmieniany 1 raz  

Profil PW Email WWW

*Lorgan   #23 
Administrator
Exceeder

Z braku czasu, dawno nie wypowiadałem się na temat Fairy Tail - a było co komentować ;) Przede wszystkim, cała gildia Cait Shelter okazała się iluzją stworzoną na potrzeby Wendy. Ciekawy wątek, który pozwolił wprowadzić młodą pogromczynię smoków do Fairy Tail. Aktualnie, bohaterowie znajdują się w innym świecie (nazywa się chyba "Edars"), gdzie prawdopodobnie będą starali się uwolnić ludzi od złego władcy Fausta. Najpierw jednak muszą się ogarnąć i wykombinować, jak używa się mocy w świecie, gdzie magia umiera. Jakiś sposób musi istnieć, skoro gwiezdne duchy Lucy działają jak należy. Byłbym bardzo niepocieszony, gdyby okazało się, że Natsu do powrotu do domu będzie biegał z jakimiś "magicznymi przedmiotami".

Pzdr.

Profil PW Email WWW

^Coyote   #24 
Komandor

Edars jest do bani .. koty władają ludźmi i w dodatku jeszcze ten lipny król .. Świat bez magii i potężnych zaklęć całkiem mnie znudził. Niech lepiej akcja wróci do Earthlands i tam już zostanie. Chcę już walk ze smokami i powrotu wielkiego czarnoksiężnika .. obie rzeczy na 99% się zdarzą , czuję to :box:
Teraz czytam rozdziały co tydzień ze sporym rozczarowaniem. Nie sądzę, żeby ta saga wypadła autorowi pomyślnie.

PS. Rodzice Happyego byli tylko fajni :cool:

Profil PW Email WWW

*Lorgan   #25 
Administrator
Exceeder

Straszne nudy, moi mili... Cała saga związana z alternatywnym światem to dla mnie istna męczarnia. Przeciwnicy są beznadziejni, a motyw z kotami... durny. Oby walki z królem-psychopatą (bo tak właśnie władca Edars wygląda) dobiegły szybko końca i bohaterowie wrócili do domu. Czeka tam mnóstwo prawdziwie interesujących wątków do poprowadzenia...

Pzdr.

Profil PW Email WWW

*Lorgan   #26 
Administrator
Exceeder

Fairies gone bad, czyli chapter 215: powrót Purehito wygląda arcyciekawie :DD
Kto by pomyślał, że poprzedni mistrz Fairy Tail założył jedną z najpotężniejszych mrocznych gildii? Bardzo spodobał mi się atak Makarova. Zero lania wody, odwlekania, po prostu czysta demonstracja mocy. Szkoda, że Fairy Law nie doszło do skutku, bo dałoby to większe szanse na wygraną naszym bohaterom. Mam przy tym dziwne przeczucie, że ta saga skończy się dość dramatycznie.

Pzdr.

Profil PW Email WWW

*Lorgan   #27 
Administrator
Exceeder

Zaginiona magia wciąż niezwyciężona. Czarodzieje z Fairy Tail padają jeden po drugim i nie widać dla nich żadnej nadziei. Sądzę jednak, że Zeref zafunduje im jakiegoś power upa, ewentualnie grób pierwszego mistrza gildii dostarczy narzędzi do walki ze złem. Coś stać się musi, bo sytuacja przypomina męki Luffy'ego sprzed 2-letniego treningu ;)

Pzdr.

Profil PW Email WWW

^Coyote   #28 
Komandor

Lorgan napisał/a:
Zaginiona magia wciąż niezwyciężona.

Już mamy postęp - Koza gryzie ziemię :D
Lorgan napisał/a:
Czarodzieje z Fairy Tail padają jeden po drugim i nie widać dla nich żadnej nadziei.

No tutaj niewiele się zmieniło. Nie wiem co może zrobić Natsu , żeby wyrównać szanse z Godslayerem ..
Lorgan napisał/a:
Zeref zafunduje im jakiegoś power upa

Zeref został pokonany .. ale polubiłem go i tak. Fajny gość nawet w tej "uśpionej" postaci ;)

Profil PW Email WWW

*Lorgan   #29 
Administrator
Exceeder

Bardzo podoba mi się walka z asem mrocznej gildii. Fairy Glitter, wściekły Gildartz, szamoczący się Natsu i wreszcie płacząca Cana - tyle wydarzeń w jednym chapterze. Dawno się tak dobrze nie bawiłem przy Fairy Tail :DD
Jak sądzicie, kto wygra w nadchodzącej walce? W kościach czuję, że nie pójdzie tak łatwo, jak do tej pory. Nawet jeśli najsilniejszy "wróżkowy ogon" wygra, zapowiada się wysoka cena, którą przyjdzie mu za to zapłacić.

Pozdrawiam i zapraszam do postowania. Mnóstwo userów czyta mangę, a dyskutuje zaledwie garstka ;)

Profil PW Email WWW

^Coyote   #30 
Komandor

Lorgan napisał/a:
Mnóstwo userów czyta mangę, a dyskutuje zaledwie garstka

No właśnie , piszcie coś :P Gildartz pokaże na co go stać w dobrym stylu .. wierzę w to (bo jak zadzieje się takie g**no jak Bleachu to chyba palnę sobie w łeb ;/ ). Może Kana w końcu da radę użyć Fairy Glittera i wespół z ojcem poślą kuca w zaświaty :D
Lorgan napisał/a:
Jak sądzicie, kto wygra w nadchodzącej walce?

j/w - walka będzie wyrównana ale dobro zwycięży :D

Chcę przeskoku do reszty darków ,głownie do gościa z boskim płomieniem. Niech go Natsu kurde dojdzie. Fire vs Fire to byłaby walka na poziomie Fire Dragonslayer vs Steel Dragonslayer ;)

Profil PW Email WWW

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0.12 sekundy. Zapytań do SQL: 13