Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

Seiken no Blacksmith
 Rozpoczęty przez »Kalamir, 04-10-2009, 14:49

0 odpowiedzi w tym temacie
»Kalamir   #1 
Yami

Poziom: Genshu
* Oparte na serii light novel autorstwa Isao Miura. Oczywiście pisałem to z myslą o serwisie anime-tansei ale przecież nie oparłbym się, aby nie zaspamować i was xD

Akcja tego nowego anime toczy się w Niepodległych Miastach Handlowych niedługo po wojnie nazwanej "Diabelskim Kontraktem". Cecily Campbell jest wnuczką rycerza któremu świat zawdzięcza wiele dobrego. Niestety po jego śmierci, to na nią spada obowiązek przejęcia miecza i bronienia ludzi. Miecz jest jednak stary i szybko się niszczy zaś z Cecilli żaden rycerz. Wtedy pojawia się Luke, młody kowal który zamiast walczyć typowymi mieczami sieka swych wrogów leciutką kataną. Cecily Campbell widzi w chłopaku swoją szanse jednak tamten nie wydaje się być zainteresowany pomocą. Wtedy w okolicy miasta pojawiają się demony oraz tajemniczy osobnik który steruje nimi z ukrycia.

Jestem właśnie po premierze 1 odcinka. Musze powiedzieć, że mimo wiejskiego klimatu z początku ^^ dałem się wciągnąć. Na razie myślę, że może to byś jedna z niewielu serii z nowego sezonu które mogą mnie interesować. Kreska jest śliczna (pomijam główną bohaterkę w której fajne są tylko cycki) a walki zapowiadają się być dynamicznie.

Profil PW

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 12