1 odpowiedzi w tym temacie |
»Irinn |
|
Agent
Poziom: Keihai
Posty: 63 Wiek: 36 Dołączyła: 17 Gru 2008 Skąd: Lublin/Wolverhampton
|
Napisano 25-08-2009, 14:35 Blame!
|
|
Składająca się z sześciu krótkich, bo sześciominutowych odcinków, seria rozgrywa się w świecie, który jest miastem, a może raczej w mieście, które jest światem. W tym martwym, postapokaliptycznym świecie życie nadal walczy o przetrwanie. Killy (główny bohater opowieści), małomówny i skryty mężczyzna poszukuje tzw. "genów sieciowych". I w sumie o to w tym wszystkim chodzi. Pozycja ta oparta jest na dziesięciotomowej mandze pod tym samym tytułem, a jak wiadomo - ciężko umieścić całą fabułę w trzydziestominutowej serii. Właśnie przez to anime skierowane jest właściwie wyłącznie do osób, które wcześniej zapoznały się z mangą, inni będą mieli wrażenie, że oglądają połączone w jakiś sposób ze sobą, amv.
Animacja jest płynna, muzyka wręcz doskonała. To właśnie ten rock, połączony nieco z industrialem, czy może ambientem, buduje praktycznie cały klimat. Szczególnie, że dużej ilości dialogów tu nie znajdziemy.
Polecam Blame! wszystkim, którzy gustują w cyberpunkowych klimatach pełnych niedomówień i pewnego rodzaju psychodeli
Pozdrawiam. |
Ostatnio zmieniony przez Lorgan 25-08-2009, 15:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
»Kimen |
|
Zealota
Poziom: Keihai
|
Napisano 28-08-2009, 18:52
|
|
Brzydkie i w dodatku z naciąganą fabułą. Nie wiem kto ogląda takie rzeczy
Nie rozumiem po co ktoś robi serię z której nic nie wynika.
Irinn napisał/a: | anime skierowane jest właściwie wyłącznie do osób, które wcześniej zapoznały się z mangą, inni będą mieli wrażenie, że oglądają połączone w jakiś sposób ze sobą |
No to to już całkiem mnie rozwaliło. Anime są przecież czymś osobnym od mang a nie ich uzupełnieniami. Ostatecznie to może bym jeszcze przełknął ale 10 tomów?! 10 tomów przedstawionych wyrywkowo w sześciu kilkuminutowych odcinkach? Kogoś chyba ostro posrało... Death Note też ma chyba 10 tomów. Czy anime ma 6 wyrwanych z sensu odcinków? Nie. I dlatego ma widzów. |
|
|
|
| Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 14
|