Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

Blame!
 Rozpoczęty przez »Irinn, 25-08-2009, 14:35

1 odpowiedzi w tym temacie
»Irinn   #1 
Agent

Poziom: Keihai

Składająca się z sześciu krótkich, bo sześciominutowych odcinków, seria rozgrywa się w świecie, który jest miastem, a może raczej w mieście, które jest światem. W tym martwym, postapokaliptycznym świecie życie nadal walczy o przetrwanie. Killy (główny bohater opowieści), małomówny i skryty mężczyzna poszukuje tzw. "genów sieciowych". I w sumie o to w tym wszystkim chodzi. Pozycja ta oparta jest na dziesięciotomowej mandze pod tym samym tytułem, a jak wiadomo - ciężko umieścić całą fabułę w trzydziestominutowej serii. Właśnie przez to anime skierowane jest właściwie wyłącznie do osób, które wcześniej zapoznały się z mangą, inni będą mieli wrażenie, że oglądają połączone w jakiś sposób ze sobą, amv.

Animacja jest płynna, muzyka wręcz doskonała. To właśnie ten rock, połączony nieco z industrialem, czy może ambientem, buduje praktycznie cały klimat. Szczególnie, że dużej ilości dialogów tu nie znajdziemy.

Polecam Blame! wszystkim, którzy gustują w cyberpunkowych klimatach pełnych niedomówień i pewnego rodzaju psychodeli ;)

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Lorgan 25-08-2009, 15:19, w całości zmieniany 1 raz  

Profil PW WWW

»Kimen   #2 
Zealota

Poziom: Keihai
Brzydkie i w dodatku z naciąganą fabułą. Nie wiem kto ogląda takie rzeczy :|
Nie rozumiem po co ktoś robi serię z której nic nie wynika.
Irinn napisał/a:
anime skierowane jest właściwie wyłącznie do osób, które wcześniej zapoznały się z mangą, inni będą mieli wrażenie, że oglądają połączone w jakiś sposób ze sobą

No to to już całkiem mnie rozwaliło. Anime są przecież czymś osobnym od mang a nie ich uzupełnieniami. Ostatecznie to może bym jeszcze przełknął ale 10 tomów?! 10 tomów przedstawionych wyrywkowo w sześciu kilkuminutowych odcinkach? Kogoś chyba ostro posrało... Death Note też ma chyba 10 tomów. Czy anime ma 6 wyrwanych z sensu odcinków? Nie. I dlatego ma widzów.

Profil PW Email

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 14