Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

Fairy Tail - anime
 Rozpoczęty przez »Twitch, 04-07-2009, 23:25
 Przesunięty przez Lorgan, 05-07-2009, 12:58

8 odpowiedzi w tym temacie
»Twitch   #1 
Yami

Poziom: Wakamusha
W ostatnim Kodansha's Weekly Shonen Magazine pojawiła się informacja o planach dotyczących przeniesienia mangi na ekran! Pierwsze odcinki miałyby pojawić się już we wrześniu.

Choć sam dopiero zacząłem czytać mangę cieszy mnie ta wiadomość. Może to niektórych dziwić, ale chętnie zobaczyłbym fillery w świecie Fairy Tail. Miejscami akcja leci tak szybko, że nie ma możliwości przyjrzeniu się otoczeniu itd., a tak może by się coś bardziej rozwinęło.

Little hell.

Profil PW

*Lorgan   #2 
Administrator
Exceeder

Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
Wreszcie. Nie mogłem się już doczekać ekranizacji jednej z moich ulubionych mang ostatnich czasów :DD
Skoro emisja ma zacząć się już we wrześniu, niedługo pewnie zostanie oficjalnie ogłoszony skład Seiyuu, studio i inne technikalia. Trzeba będzie śledzić ten wątek na bieżąco :DD

Pzdr.

Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.

Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie

Profil PW Email WWW Skype

»Kimen   #3 
Zealota

Poziom: Keihai
Słyszałem co nieco o tej mandze. Niestety nie lubię czytać po angielsku, więc się za nią nie brałem. Anime będzie miało na 100% polskie napisy, więc obejrzę je z przyjemnością :)

Profil PW Email

^Pit   #4 
Komandor

Poziom: Genshu
Stopień: Seikigun Bushou
Salamander z czerwonawymi włosami... cóż, teoretycznie jest to dobry wybór, ale bardziej by mi pasował, gdyby wymyślono jaśniejsze. Szare, nawet lekki blond. Oczywiście to zapewne oznaka "ognia" i takie tam...
Ale co my tu o włosach mamy rozmawiać - następne anime po one piece, które będzie swoistym "never ending story". Z chęcią obejrzę perypetie tej całej zwariowanej zgrai, tylko jak to wszystko na dysku zmieścić :D

Profil PW Email

»Kimen   #5 
Zealota

Natsu ma różowe włosy a nie czerwone. To znaczy ten fałszywy jest blondynem jeśli to o niego ci chodziło... No chyba, że o czymś nie wiem. Jak są jakieś zdjęcia z anime, mógłby je ktoś tu podrzucić?

Profil PW Email

^Coyote   #6 
Komandor

Poziom: Genshu
Stopień: Shinobi Bushou
Fajna sprawa , z chęcią obejrzę to anime. Wyszperałem, że za produkcję odpowiadały będzą studia A-1 Pictures i Satelight. Nie mam pojęcia co one wcześniej wydały więc nie wiem czego mam się spodziewać tym razem. Pozostaje tylko liczyć, że Fairy Tail będzie lepiej zanimowane niż Naruto i Bleach ;) Może chociaż tak jak One Piece? :pedo:

"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."

Profil PW Email WWW

*Lorgan   #7 
Administrator
Exceeder

Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
Coyote napisał/a:
Wyszperałem, że za produkcję odpowiadały będzą studia A-1 Pictures i Satelight.

Pierwszego studia również nie znam (przejrzałem listę wydanych przez nie pozycji i nie znalazłem niczego brzmiącego znajomo), natomiast drugie odpowiada za serię Macross i Hellsing Ultimate. Wygląda więc na to, że zanimowane Fairy Tail będzie uzbrojone w bardzo solidną oprawę graficzną.

Pzdr.

Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.

Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie

Profil PW Email WWW Skype

»Twitch   #8 
Yami

Poziom: Wakamusha
Jest już japońska strona dotycząca anime ,,Fairy Tail": http://www.tv-tokyo.co.jp/anime/fairytail/
Będą się najprawdopodobniej pojawiać na niej informacje dotyczące wyglądu postaci itd.

Little hell.

Profil PW

»Kimen   #9 
Zealota

Dzięki za link do stronki. Natsu wygląda świetnie, zupełnie inaczej niż postacie z One Piece. Myślę za Lorganem, że anime będzie miało dobrą grafikę. Wszystko na to wskazuje, że lepszą niż One Piece i Naruto.

Profil PW Email

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 14