Administrator Exceeder
Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
|
Napisano 09-06-2009, 12:41 Ichigo 100%
|
|
Raz na jakiś czas nabieram ochoty na obejrzenie jakiegoś romantycznego anime. Z tej okazji, przeszło pół roku temu, sięgnąłem po Ichigo 100%. Znajomi, których pytałem na jego temat, wyrażali się prawie w samych superlatywach. Ładna, nabierająca dokładności w najważniejszych momentach kreska, przyjemna dla oka animacja, prosta, aczkolwiek zajmująca fabuła. Cóż... wszystko to okazało się prawdą.
Anime zostało naprawdę porządnie przygotowane. Wątków muzycznych nie jest może zbyt wiele, jednak pasują do kompozycji i znakomicie spełniają swoją rolę.
Kilka słów na temat fabuły...
Jest ona niesamowicie banalna, jednowątkowa i wolnopłynąca. Ichigo 100% nie jest anime, w którym akcja gna na łeb, na szyję, lecz jednocześnie nie znudzi większości z nas. Występuje (co oczywiste w znakomitej większości tego typu produkcji) całkiem sporo wątków humorystycznych, oraz tzw. "wyciskaczy łez". Ani jedno, ani drugie nie jest jednak specjalnie poruszające. Nacisk postawiono wg mnie na tworzenie sytuacji pod sceny a’la ecchi: przepiękne zbliżenia twarzy dziewcząt, ukazywanie ich ponętnych sylwetek na wietrze itp.
Słowem, Ichigo 100% jest anime lekkim, łatwym i przyjemnym. Moim zdaniem godnym polecenia, jeśli ma się akurat odpowiedni nastrój.
Pozdrawiam. |
Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.
Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie |
|
Agent
Poziom: Keihai
|
Napisano 09-06-2009, 13:11
|
|
Ichigo 100% oglądałem już jakiś czas temu i seria przypadła mi do gustu. Nie wymagała specjalnego wysilania się przy oglądaniu i humor był w porządku. Jedyne co mnie irytowało to fakt, że główny bohater to jednym słowem "koszmar". Mając przy sobie emm.. 4? o ile dobrze pamiętam, piękne dziewczyny nie może się zdecydować na żadną z nich... Ja przy 3 ep. miałem już swoją faworytkę. Ogólnie pozycja przyjemna ale nie wiem czy bym teraz do niej wrócił.. raczej nie.. to takie anime na jeden raz. |
|