11 odpowiedzi w tym temacie |
^Curse |
|
Komandor
Poziom: Genshu
Stopień: Shinobi Bushou
Posty: 551 Wiek: 36 Dołączyła: 16 Gru 2008 Skąd: Lublin/Warszawa?
|
Napisano 17-07-2015, 20:32
|
|
Shadow:
Stworzenie fajnego tekstu na poziomie 0 jest ciężkim zadaniem. Pomysł miałeś fajny, ale wyszło tak sobie.
Że kiepsko sformatowałeś tekst, to już wiesz. Że przesadziłeś z opisami też wiesz.
Podobał mi się sposób prowadzenia całej opowieści, bo według mnie wyszedł całkiem naturalnie. Niestety, sama opowieść jest nieco nudnawa. Chociaż widać, że starałeś się wpleść sporo smaczków, mających umilić słuchaczom spędzony przy ten opowieści czas.
Poza tym były momenty, w których musiałam przeczytać fragment ponownie, bo miałam wrażenie, że coś mi umknęło. Na przykład w rozmowie z 'typowym Januszem' (którego to imię nadal mnie boli) piszesz nagle o huśtawkach nastrojów, po czym wyjeżdżasz z chorobą psychiczną... co w żaden sposób nie wynikło z tego jak przeprowadziłeś dialog. Zabrzmiało to tak, jakbyś widział tę sytuację inaczej niż ją opisałeś. Zresztą w tym samym fragmencie piszesz o potencjalnie obraźliwym słowie 'chłopiec', co również nie do końca wynika z kontekstu - gdyby powiedział to do ciebie jakiś wysoki rangą agent albo np. Genkaku... to nabrałoby opisanego sensu
Rozumiem, że opowieść rządzi się swoimi prawami i jak sam stwierdziłeś, pewne fakty zostały zatajone, zmienione, lekko podkoloryzowane czy cokolwiek innego. Niestety w tak krótkiej formie, bez późniejszego wytłumaczenia, pewne sytuacje wymagają doprecyzowania. Być może przez jego brak, całość wydaje się lekko nużąca. A starcie z draugami niestety niczego tu nie ratuje...
Ale wiesz... wbrew pozorom wcale nie jest źle
Na koniec pozwolę sobie odnieść się do fragmentu oceny Coltisa: Coltis napisał/a: | Jeszcze taka uwaga: cały czas opisujesz dziwne tajemnicze postacie - nie to ludzie, ni to roboty - a na koniec nazywasz ich nagle draugami. Zgrzyt. | Też zwróciłam na to uwagę, ale szczerze wierzę, że w opowieści (nad)człowiek może się czasem zapomnieć i palnąć głupotę - w tym wypadku zdradzić nazwę swojego przeciwnika. Nie wiem czy to przeoczenie czy celowy zabieg, ale jako to drugie działa zdecydowanie na twoją korzyść
Ocena: 5,5 |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
|
Napisano 18-07-2015, 18:22
|
|
..::Typowanie Zamknięte::..
Shadow - 51,5 pkt.
NPC - 60 pkt.
Zwycięzcą został NPC!!!
Punktacja:
Genkaku +10
oX +10
Coltis +10
Lorgan +10
Corvus +10
Coyote +10
Pit +10
Twitch +10
Naoko +10
Curse +10 |
Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.
Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie |
|
|
|
| Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13
|