Tenchi PBF   »    Rekrutacja    Generator    Punktacja    Spis treści    Mapa    Logowanie »    Rejestracja

Modyfikacje forum
 Rozpoczęty przez *Lorgan, 08-01-2009, 10:59

40 odpowiedzi w tym temacie
^Pit   #11 
Komandor

Poziom: Genshu
Stopień: Seikigun Bushou
Powiem szczerze, że jest to naprawdę fajne udogodnienie. Człowiek jest na bieżąco, wie co kiedy wychodzi. Jest to na wierzchu więc nie trzeba nic szukać. Brawa dla tego który co tydzień ma czas updatować tą sekcję :D
Oczywiście są to najbardziej znane tytuły, albo dobrane pod większość, więc nie każdemu ze wszystkim się dogodzi. Ale i tak jest świetnie.
Ostatnio zmieniony przez Pit 30-04-2011, 09:54, w całości zmieniany 2 razy  

Profil PW Email

»Coltis   #12 
Agent

Poziom: Keihai
Nie czytam zbyt wiele mangi, ale dobra kmina. Dodaje forum profesjonalizmu.

I wanna be the very best, like no one ever was.

Profil PW Email

*Lorgan   #13 
Administrator
Exceeder

Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
Pit napisał/a:
który co tydzień ma czas

Aktualizuję listę codziennie :DD

Pzdr.

Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.

Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie

Profil PW Email WWW Skype

»Matheo   #14 
Rycerz

Poziom: Wakamusha
Stopień: Gunjin
Lorgan a myślałeś o czymś a'la serwisie dotyczącym Tenchi, który mógłby przyciągnąć nowych graczy?

Co do nowego pomysłu z rozdziałami uważam, że jest trafiony i poręczny. Co prawda ja siedzę już tylko w Bleachu i Naruto ale... pomysł trafiony.
Ostatnio zmieniony przez Matheo 01-05-2011, 10:30, w całości zmieniany 1 raz  

Profil PW Email

*Lorgan   #15 
Administrator
Exceeder

Tak, myślałem. Nie posiadam jednak wystarczających umiejętności, żeby stworzyć serwis, który będzie zadowalający. Miałem kiedyś niezłego wykonawcę, ale przez półtora roku nie wywiązał się ze zobowiązania, więc odpuściłem. Może w przyszłym roku podszkolę się bardziej i sprostam zadaniu. Teraz nie dysponuję nawet czasem.

Pzdr.

^Pit   #16 
Komandor

Wydaje mi się, że Tenchi jest tym czym jest - pbfem - i dobrze mu z tym. Nie ma sensu tworzyć całego serwisu. Raz że cała mechanika jest wyjaśniona w odpowiednich działach, a dwa - co jeszcze można by w to wrzucić? Newsy z kontynentów? To już jest, do tego dosyć rzadko i zależy od inicjatywy własnej graczy. Fabularne rozpisanie Tankyuu? Można, ale po co. Poza tym sporo erpegów forumowych żyje właśnie z for, nie posiadając oddzielnych serwisów, więc i tu jakoś nie widzę potrzeby.
Są playlisty, na których Tenchi pnie się do góry (albo już jest na szczycie), także jeśli tylko znajdą się maniacy tego typu gry, to będą dołączać.

Profil PW Email

»Matheo   #17 
Rycerz

Poziom: Wakamusha
Stopień: Gunjin
Pituś mój drogi a bierzesz pod uwagę, że czasami produkt w lepszym opakowaniu jest chętniej kupowany? Masz do wyboru jeść ptasie mleczko Wedla i z biedronki... weźmiesz wedlowskie, bo marka, bo droższe, bo rozpoznawalne opakowanie. Idziesz do kiosku masz kupić camele zielone, ale patrzysz są nowe lucky strike zielone... spróbujesz bo to coś nowego. Z jednej strony marka z drugiej nowość, łącząc te dwa aspekty masz kozacki produkt marketingowy. Dlatego pytałem o serwis. Ty mówisz, że większość Pbf-ów tego nie ma... no właśnie nie ma, więc lepiej iść z ich nurtem czy się wyróżnić. Prosty serwis z opowiadaniami profilami nowościami ze świata i fikcyjnymi wiadomościami z tematów informacyjnych to mógłby być bodziec pobudzający. Poza tym, byłoby to idealne i prostsze wprowadzenie nowych zarówno w system gry, jak i realia. Pit sorry ale myślisz schematycznie, a właśnie łamanie zasad i tworzenie czegoś oryginalniejszego mogłoby spowodować, że Tenchi zrobi krok do przodu.

Lorgan co do speców od kwestii jak to się kiedyś fajnie określało w "ekipie" technicznych czy czasem SoF nie jest dość biegły w tej dziedzinie i nie zechciałby pomóc grze?

Granatowo Bordowy Świat W Naszych Głowach Od Najmłodszych Lat....

Profil PW Email

*Lorgan   #18 
Administrator
Exceeder

Sof jest adminem własnego (na spółkę z Kalamirem) wortalu. Nie sądzę, żeby miał czas i ochotę zrobić aż tyle dla Tenchi. Poza tym, szczerze powiedziawszy, mam dość proszenia o przysługi. Zwykle nic z tego nie wychodzi, pomijając stratę czasu i nerwów.

Pzdr.

^Pit   #19 
Komandor

Pytanie - robimy pbf w świecie czy robimy własne universum, które potem może się rozwinac w coś wielkiego z gadżetami i komiksami? Bo ja wiem, że to ma nawet i taki potencjał, tylko pytanie, ty to zrobisz i kto? Bo stronka pewnie była by bogata. Wrzuciło by się tam mapę z odpowiednio wkomponowanymi w to punktami lokacji, interakcja - kliknij na ten fragment mapy a pojawi się przed tobą obrazek i info o nim. Galeria graczy, legenda czterech jeźdźców, kalendarium, opisane dokładnie tankyuu, nimmu. No i newsy z danej części świata. Informacje o tym jakim ekwipunkiem kto dysponuje, jaki jest militarny potencjał i zaplecze bla bla bla...

Okej może i to było by fajne i to już jest - w większości w tekstowej formie. Wrzucić jeszcze płynne przejście pomiędzy danymi informacjami, tudzież obsługa Google earth z fikcyjnym lądem, interaktywny ruch statków po morzach. Dajmy jeszcze plemiona w wersji web 3.0, tudziez odnośniki do fejsbuka i obsługę komórek (skoro już tenchi obsługuje symbiany, androidy i inne tego typu systemy).

Fajnie brzmi, ale pytanie - chcesz się w to bawić? Jako realista, który też miał parę razy słomiany zapał mówię: no fakin łej. A SoFa i Kala zostawmy w spokoju.

Profil PW Email

^Coyote   #20 
Komandor

Stopień: Shinobi Bushou
Jestem na +

Dużo z mang które czytam jest w tej liście i nie muszę teraz grzebać po wielu stronach i sporawdzać aktualizacji :P Idealne dla leni :P

"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."

Profil PW Email WWW

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 12