*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
|
Napisano 16-05-2011, 23:42
|
|
W #234 szala zwycięstwa powoli przechyla się na stronę Fairy Tail. O ile sądzę, że były fanklub Laxusa rzeczywiście pokona swojego przeciwnika, o tyle Gildartsowi może (ale nie musi) skończyć się szczęście. Całkiem ciekawie przedstawia się wizja Cany pragnącej pójść w ślady zmarłego ojca. Z drugiej strony nie chcę, żeby mój ulubiony mag s-klasy gryzł ziemię... Wraz ze mną zapewne również wielu innych czytelników. Ach te dylematy. Obie opcje są dla mnie prawdopodobne i ciekawe, dlatego nie odważę się jeszcze na deklarację.
Zabrakło mi odniesień do Fairy Glittera, lecz wciąż jeszcze mogą się pojawić. Nie sądzę, żeby Bluenote tak łatwo odpuścił swój główny cel.
Moja ogólna ocena rozdziału jest jak najbardziej pozytywna. Ciąg dalszy zwrotu akcji sprostał moim oczekiwaniom.
Pozdrawiam. |
Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.
Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
|
Napisano 21-05-2011, 13:52
|
|
Można narzekać na Naruto, można wyklinać nową sagę Bleacha, ale chyba nikt z fanów Fairy Tail nie powie złego słowa o aktualnie trwających walkach na wyspie Tenrou.
Ja, w każdym razie, na pewno tego nie zrobię, bo urzekły mnie te wszystkie zwroty akcji i starcia gigantów. Z wielką niecierpliwością czekam na przyszły tydzień, czyli rozdział pt. Erza vs. Azuma
Pzdr. |
|
|
|
^Coyote |
|
Komandor
Poziom: Genshu
Stopień: Shinobi Bushou
|
Napisano 20-07-2011, 20:36
|
|
Czyta ktoś jeszcze mangę ? Trwa walka z Hadesem i w sumie nie wiadomo co dalej. Pewnie coś z Zerefem , ale co... Dzieciakom bez Mistguna, Gildartza i Luxusa raczej się nie uda. Zgaduję , że włączy się Zeref albo Makarov (albo obaj ). Co by się nie stało Zeref na pewno stanie się zły i Fairy Tail będzie musiało się z nim uporać. Będzie tak jak nic bo historia nie ma innego punktu zaczepienia. |
"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."
|
|
|
|
error |
|
|
Napisano 24-08-2011, 18:39
|
|
Chyba coś w trakcie mi umknęło... nurtuje mnie skąd Zeref zna Natsu? Czy pojawił się wcześniej taki motyw czy tylko ja o tym pamiętam? Heh. Myślę, że cała historia z Zerefem będzie dużo bardziej skomplikowana. |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
|
Napisano 24-08-2011, 18:46
|
|
error napisał/a: | skąd Zeref zna Natsu? Czy pojawił się wcześniej taki motyw czy tylko ja o tym pamiętam? |
Jeszcze nie zostało to wyjaśnione. Przypuszczam, że fabuła skupi się wokół tego wątku całkiem niedługo. Hades ma przecież teraz swoje pięć minut i wykrzykuje coś na temat "przebudzenia" Zerefa, które ma nastąpić najbliższej nocy.
Pzdr. |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
|
Napisano 01-10-2011, 13:17
|
|
Czytaliście najnowszy chapter? Fairy Tail "zgładzone" przez smoka, siedmioletni timeskip oraz całkiem nowy arc Zapowiada się świeżo i pomysłowo. Oby tylko Mashima nie sięgał do rozwiązań znanych z Rave, czy innych mang. Z niecierpliwością oczekuję przyszłego tygodnia i ujawnienia tożsamości dziecka z piętnem gildii
Pzdr. i zachęcam do komentowania. |
|
|
|
^Pit |
|
Komandor
Stopień: Seikigun Bushou
|
Napisano 01-10-2011, 13:54
|
|
Trolling idealny. Co gorsza nic nie zapowiadało, że z dymem pójdzie cała główna paczka. Chociaż tego nie jestem taki pewien. Otóż mamy tam - walkę, kadry z napierającymi członkami gildii, nagle wyskakuje jakaś lolitka składająca ręce do modłów, znowu starania się o przeżycie, panikę, moc przyjaźni, kółeczko i wybuch. Na 200% wszyscy przeżyli, prawdopodobnie trenowani przez tą laskę przez siedem lat. Ona okaże się być bogiem tego świata, nauczy każdego z bohaterów jakiegoś epickiego ataku.
To co mnie zastanawia to postępowanie z Acknolią. Ot zniszczyła cała wyspę, pochłaniając ją w morskiej toni. I po tym akcie zniknęła. Myślałem, że kierujący się swoimi zasadami Zeref postanowi przez te 7 lat trochę zabawić i zastraszyć świat trochę mocniej. Chyba, że zniknięcie jednej wyspy wystarczyło.
No i ten nowy dzieciak - kolejne 7 lat minęło, pojawia się zupełnie nowy bohater.
Coś takiego zastosowano w "legend of Maian". Tylko, że tam w miarę zamknięto wątki i bohaterów zdążyliśmy polubić i poznać od podszewki. Tu zaś...ech.
"*Asystent* - Panie Hiro co teraz zrobimy?
*Hiro* -Hm...mam ochotę wprowadzić nowych bohaterów.
*A* - no ale już ma ich pan tylu...
*H* hm...ej, a zabijmy wszystkich głównych. Tylko niech czytelnikom się wydaje, że zginęli i będą czekać w napięciu. Do tego posuńmy akcję do przodu o 7 lat!
*A* o_O nie wiem czy to wypali...
*H* wypali, wypali, tylko da się po tsie więcej staników i więcej loli, będzie dobrze"
*A* jak pan uważa..." |
|
|
|
»mablung |
|
Agent
Poziom: Keihai
|
Napisano 03-02-2012, 19:39
|
|
Fairy tail właśnie straciło dla mnie wszelkie prawa by być nazywana czymś powyżej przeciętnej historii...
WTF?! Schematy pierwszego turniejowego zadania to żywcem wzięty z Assasin's Creed Brotherhood multiplayer. WTH!?
TO co walka będzie w systemie Tekken czy raczej MK? A może Street Fighter? :/ |
Pochylamy się przed inteligencją
Klękamy zaś przed dobrocią |
|
|
|
^Coyote |
|
Komandor
Stopień: Shinobi Bushou
|
Napisano 05-02-2012, 18:24
|
|
A nie mogli w obu przypadkach wpaść na ten sam pomysł? Z takiego powodu skreślać mangę chyba szkoda |
"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."
|
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
|
Napisano 12-02-2012, 20:14
|
|
Jak Wam się podoba Fairy Tail po przeskoku czasowym? Ja nie jestem za bardzo zadowolony z gildii Sabertooth - nie pasuje mi do historii i ma mało interesujących członków. Z drugiej strony, Raven Tail wywiera na mnie z każdym kolejnym rozdziałem bardziej pozytywne wrażenie. Nie jest źle.
Pozdrawiam. |
|
|
|