21 odpowiedzi w tym temacie |
^Genkaku |
|
Tyran Bald Prince of Crime
Poziom: Genshu
Stopień: Senshu
Posty: 1227 Wiek: 39 Dołączył: 20 Gru 2009 Skąd: Raszyn/Warszawa
|
Napisano 10-07-2015, 12:28
|
|
Genkaku z zaciekawieniem obserwował, w jaki sposób pojawienie się przybysza wpłynęło na to miejsce. Do tej pory nie miał pojęcia, że coś takiego jest w ogóle możliwe.
- Też żałuje. Może kiedyś nadarzy się jeszcze okazja. Cieszę się, że moja niesława mnie wyprzedza – zażartował z uśmiechem. – Przejdziemy do interesów? Nie chciałbym zajmować zbyt wiele drogocennego czasu. |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
|
Napisano 10-07-2015, 13:17
|
|
- Usiądźmy. - Wskazał dłonią pobliski stolik. - Zanim przejdziesz do rzeczy, chciałbym poznać twoje intencje, Kito-kun. Dlaczego planowałeś zdyskredytować parę najbardziej obiecujących agentów? Kaeru i Genbu. Nawet jeżeli chciałeś zmusić ich do przejścia na twoją stronę, wybrałeś przesadnie brutalne posunięcie. Mogliby nigdy ci nie przebaczyć, gdyby to wyszło na jaw. |
Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.
Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie |
|
|
|
^Genkaku |
|
|
Napisano 10-07-2015, 13:44
|
|
Genkaku skinął głową, z przyjemnością przyjmując zaproszenie do stolika. Zajmując miejsce odruchowo rozpiął marynarkę i poprawił mankiety przy koszuli.
- Mylisz się zakładając, że moją intencją było dyskredytowanie kogokolwiek - spokojnie podjął trudny dla niego temat. - Moja rola ograniczyła się jedynie do podrzucenia Ookawie informacji na temat waszej fabryki. Nie ja dobierałem zespół, mimo że koniec końców sam stałem się jego częścią. Nikogo też nie miałem zamiaru przekonywać do czegokolwiek.
Kończąc sięgnął po kolejnego papierosa jednocześnie, pytającym gestem częstując swojego rozmówcę.
- Myślę, że zadałeś złe pytanie przyjacielu. Jeżeli faktycznie, chciałbyś poznać kierujące mną intencję, powinieneś zapytać bardziej o powód mojej dezercji. Zamiast tego, poruszasz trudny dla mnie, z oczywistych względów, temat. Chcesz podkopać w ten sposób moją pewność siebie, wywołać poczucie winy, czy wprowadzić w zakłopotanie? |
Ostatnio zmieniony przez Genkaku 10-07-2015, 15:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
|
Napisano 10-07-2015, 17:11
|
|
- Gdybym nie przechwycił nagrań z łodzi i fabryki, twoi sojusznicy zostaliby oskarżeni o zdradę stanu. Bardzo wygodny układ dla najbardziej poszukiwanej osoby w Sanbetsu. Na tyle wygodny, że zainspirował mnie do działania. - Lorgan splótł palce na stole i nachylił się w stronę rozmówcy. - Kito-kun, jaki jest twój cel? Dlaczego porzuciłeś ojczyznę i działasz na rzecz podziemia? Co skłoniło cię do zmanipulowania najbliższych współpracowników, pomimo ogromnego ryzyka? |
|
|
|
^Genkaku |
|
|
Napisano 10-07-2015, 21:26
|
|
- W takim razie powinienem podziękować ci w ich imieniu. Oskarżenie o zdradę stany było by dla nich bardzo krzywdzące. Co do mojej skromnej osoby, to za moją motywacją nie stoi chciwość, czy nienawiść do ojczyzny. To co zrobiłem, zrobiłem przede wszystkim dla siebie. Nie wstydzę się tego. Pragnąłem wolności i pełnej kontroli nad swoim życiem. Teraz nikt nie może powiedzieć mi z kim mogę się przyjaźnić, z kim mam walczyć i przede wszystkim kogo mam nienawidzić. Jednak wbrew pozorom nie porzuciłem ojczyzny, a jedynie poszerzyłem perspektywy. Nie jestem już obywatelem Sanbetsu, ale całego świata i to jego rzecz chcę działać, a nie podziemia - nachylił się nad stolikiem. - Ta cicha wojna nie ma dla mnie sensu. Szczególnie teraz, gdy całemu Tenchi grozi wielkie niebezpieczeństwo. Mam nadzieję, że mnie rozumiesz. |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
|
Napisano 10-07-2015, 21:49
|
|
- To mi wystarczy. Porucznik Tora wspomniała, że jesteś zainteresowany pozyskaniem jakiegoś raportu z Cesarskiego Archiwum. Sam fakt, że wiesz o tym miejscu stawia mnie w niezręcznej sytuacji. Skoro jednak zaryzykowałeś nawiązanie kontaktu z innym członkiem Magi, podejrzewam że przygotowałeś interesującą ofertę. Czego oczekujesz i co oferujesz w zamian?
W oczekiwaniu na odpowiedź, Lorgan wydobył z wewnętrznej kieszeni płaszcza paczkę papierosów marki Golden Bat i zaczął powoli obracać ją w dłoni. |
|
|
|
^Genkaku |
|
|
Napisano 10-07-2015, 22:05
|
|
- Chcę dostać raport na temat Furiona i jego śmierci. Bardzo nurtuje i martwi mnie kwestia, że dziesięć lat temu ktoś mógł zabić Nagiskiego członka Magi. Ktoś, kto w jakiś sposób mógł sprzyjać Akuma. Ktoś, kto do tej pory pozostał w ukryciu, ale w każdej chwili może wkroczyć na scenę, przechylając szalę zwycięstwa w nadchodzącej wojnie. Oczywiście biorę pod uwagę, że Cesarstwo mogło samo rozwiązać tą sprawę a winny został należycie ukarany, lub że moje śledztwo nie wniesie nic do sprawy. W kwestii tego co oferuję.. cóż, chciałem złożyć pewną propozycję, ale po tym jak powiedziałeś przyjacielu, że zainspirowałem cię do działania, przypuszczam, że już dokładnie wiesz, czego chcesz w zamian. Mylę się? |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
|
Napisano 10-07-2015, 22:48
|
|
Paczka papierosów opadła na stół z cichym plaśnięciem, przyciśnięta palcem wskazującym.
- To nie kwestia pragnień, tylko możliwości, Kito-kun - wyjaśnił pobłażliwie. - Nie chcesz chyba, żebym pomyślał, że przyszedłeś negocjować z pustymi rękoma? |
|
|
|
^Genkaku |
|
|
Napisano 12-07-2015, 23:05
|
|
- Proszę przyjacielu. Daruj sobie te teatralne gesty - skomentował, rzucając spojrzenie na paczkę papierosów. - W zamian za raport mogę opowiedzieć ci o Kokketsu. Pani rycerz Curse na pewno opowiedziała ci o aukcji i o tym komu przekazała krew, ale ja mogę rzucić nieco więcej światła na tą historię. Przynajmniej na część, którą mogę ci zdradzić.
Wyprostował się i wygodnie oparł na krześle.
- Jeżeli to nie będzie cię interesowało, mogę poopowiadać ewentualnie o innych rzeczach, lub możemy umówić się na jakąś przysługę... |
Ostatnio zmieniony przez Genkaku 12-07-2015, 23:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder
|
Napisano 13-07-2015, 00:26
|
|
- Przepraszam. Często się czymś bawię, kiedy jestem znudzony. Kokketsu, powiadasz?
Lorgan cofnął palec i pstryknął nim paczkę papierosów w taki sposób, że spadła tuż obok krzesła zajmowanego przez Genkaku.
- Pudło - ocenił, nie precyzując w pierwszej chwili, czy chodziło mu o prowizoryczny pocisk, czy ofertę handlową. - Niech inni zajmują się szukaniem wiatru w polu. Ja lubię konkrety. Najlepiej takie, które przekonają cesarza, że nie zasługuję na karę śmierci za przekazanie wrogowi tajnego raportu. Zaproponuj mi coś na miarę możliwości byłego generała Sanbetsu. |
|
|
|
| Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 14
|