|
Fairy Tail Manga |
| Autor |
Wiadomość |
*Lorgan
Exceeder

Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
Wiek: 23 Dołączył/a 675 dni temu Posty: 548 Skąd: World of Darkness

|
Wysłany: 2009-10-18, 11:33
|
|
Erza nagle pokazała, że potrafi myśleć. Ble, kiepski pomysł. Nie każdy bohater nadaje się na dedukującego detektywa (Holmesa), bo nie każdy ma odpowiedni po temu charakter. Nasza czarodziejka na ten przykład najbardziej przypomina archetypowego rycerza - honor, poświęcenie i brak racjonalności. Znalezienie wad magii Midnighta było ostro przegięte i w ogóle mi się nie spodobało.
Poza tym, chapter w porządku. Szklane oko Erzy do czegoś się wreszcie przydało i Oración Seis legło na całej linii. Pytanie brzmi, czy Nirvana się zatrzyma, czy coś wciąż będzie ją naprowadzało na Cait Shelter. Ten wątek został już dość rozdmuchany, więc nie spodziewam się jego rychłego zakończenia...
W ten, czy inny sposób dowiemy się zapewne więcej o przeszłości kociaków.
Pzdr. |
Kolejny krok w pustkę...
Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie |
|
|
|
 |
»Coyote

Poziom: Wakamusha
Stopień: Genin
|
Wysłany: 2009-10-23, 18:56
|
|
| Cytat: | | Erza nagle pokazała, że potrafi myśleć. |
Już wcześniej dawała po sobie poznać, że jest bystra Fajnie rozprawiła się z Midnigtem (<3) , ale za szybko.
| Cytat: | | Oración Seis legło na całej linii. |
Wyszło , że jeszcze nie .. Blaine, Brain, sam nie wiem , ma rozdwojenie osobowości i jest groźny. Zapowiada się ciekawa bójka Może nawet ktoś z zewnątrz będzie musiał pomóc, bo chyba bohaterowie jeszcze nie mają takiej wielkiej mocy. |
"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."
 |
| Ostatnio zmieniony przez Coyote 2010-02-17, 21:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
*Lorgan
Exceeder

|
Wysłany: 2010-02-16, 11:37
|
|
Z braku czasu, dawno nie wypowiadałem się na temat Fairy Tail - a było co komentować Przede wszystkim, cała gildia Cait Shelter okazała się iluzją stworzoną na potrzeby Wendy. Ciekawy wątek, który pozwolił wprowadzić młodą pogromczynię smoków do Fairy Tail. Aktualnie, bohaterowie znajdują się w innym świecie (nazywa się chyba "Edars"), gdzie prawdopodobnie będą starali się uwolnić ludzi od złego władcy Fausta. Najpierw jednak muszą się ogarnąć i wykombinować, jak używa się mocy w świecie, gdzie magia umiera. Jakiś sposób musi istnieć, skoro gwiezdne duchy Lucy działają jak należy. Byłbym bardzo niepocieszony, gdyby okazało się, że Natsu do powrotu do domu będzie biegał z jakimiś "magicznymi przedmiotami".
Pzdr. |
Kolejny krok w pustkę...
|
|
|
 |
»Coyote

Poziom: Wakamusha
Stopień: Genin
|
Wysłany: 2010-03-26, 00:03
|
|
Edars jest do bani .. koty władają ludźmi i w dodatku jeszcze ten lipny król .. Świat bez magii i potężnych zaklęć całkiem mnie znudził. Niech lepiej akcja wróci do Earthlands i tam już zostanie. Chcę już walk ze smokami i powrotu wielkiego czarnoksiężnika .. obie rzeczy na 99% się zdarzą , czuję to
Teraz czytam rozdziały co tydzień ze sporym rozczarowaniem. Nie sądzę, żeby ta saga wypadła autorowi pomyślnie.
PS. Rodzice Happyego byli tylko fajni |
"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."
 |
|
|
|
 |
*Lorgan
Exceeder

|
Wysłany: 2010-05-14, 18:13
|
|
Straszne nudy, moi mili... Cała saga związana z alternatywnym światem to dla mnie istna męczarnia. Przeciwnicy są beznadziejni, a motyw z kotami... durny. Oby walki z królem-psychopatą (bo tak właśnie władca Edars wygląda) dobiegły szybko końca i bohaterowie wrócili do domu. Czeka tam mnóstwo prawdziwie interesujących wątków do poprowadzenia...
Pzdr. |
Kolejny krok w pustkę...
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|