| 402 odpowiedzi w tym temacie |
»Twitch |
|
Yami

Poziom: Wakamusha
|
| Napisano 15-03-2013, 10:42
|
|
| Kotołak Chaosu napisał/a: | | I jeszcze jedno: Isshin został wysłany do Naruki-shi. Brzmi znajomo? No właśnie... Xcution i Kugo Ginjo (poza tym mieszka tam też Keigo). Oby to nie był zbieg okoliczności... |
To zależy. Jeżeli wziąć pod uwagę, że Sado i Inoue ,,otrzymali" swoje moce po kontakcie z Ichigo to możliwe, że członkowie Xcution, albo ich rodzice mogli mieć kontakt z Isshinem, albo być w pobliżu walki, którą lada moment stoczy.
Apropo tego. Nie wydaje się chyba, żeby arrancar, który sie pojawił był którymś z członków ekipy Hirako, więc może jest pierwszym z pierwszych, może członek starej Espady? Ciekaw jestem ile jeszcze potrwa ta retrospekcja z przeszłości Isshina, ale liczę że nieco dłużej bo jest nieźle.
Swoją drogą ciekawie też wyszło z ojcem Ishidy, chyba już wiadomo skąd taka niechęć do ojca Ichigo |
Little hell. |
|
|
|
»Twitch |
|
Yami

|
| Napisano 29-03-2013, 10:58
|
|
No i znowu Sosiek Aizenowicz miesza i jego czyny mają związek z kolejnym bohaterem. Swoją drogą, ciekawe czy spróbują wszystko zwalić na Isshina, czy go też przemienić. A może Aizen wmówi mu, że to Hirako go zaatakował i ojciec Kurosakiego stanie się narzędziem do odszukania Vizardów. A w ogóle to jakoś się gdzieś trochę domyślałem, że zanpakutou Isshina będzie ogniste |
Little hell. |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder

Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
|
| Napisano 29-03-2013, 19:06
|
|
Zaangażowanie Aizena w odejście Isshina było do przewidzenia. Bardziej interesuje mnie natomiast ówczesna potęga tego drugiego. We flashbacku nie sprawia wrażenia herosa, który pomógł powstrzymać inwazję Hueco Mundo.
Pzdr. |
Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.
Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie |
|
|
|
»Twitch |
|
Yami

|
| Napisano 29-03-2013, 19:54
|
|
| Lorgan napisał/a: | Zaangażowanie Aizena w odejście Isshina było do przewidzenia. Bardziej interesuje mnie natomiast ówczesna potęga tego drugiego. We flashbacku nie sprawia wrażenia herosa, który pomógł powstrzymać inwazję Hueco Mundo.
Pzdr. |
A to 1 postać, która przez długi czas rżnęła głupa, a potem okazała się być kozakiem? Wszyscy nie doceniali na początku Urahary, a teraz każdy zastanawia się jak może być potężny i czy nie ma więcej sztuczek niż Mayuri. Moim zdaniem sporo będzie się również wiązało z potencjałem jego zanpakutou, choć typ ognisty, nie licząc tego Yamamoto, nie wydaje mi się być aż tak interesujący. |
Little hell. |
|
|
|
»Matheo |
|
Rycerz

Stopień: Gunjin
|
| Napisano 04-04-2013, 19:09
|
|
| Twitch napisał/a: | | choć typ ognisty, nie licząc tego Yamamoto, nie wydaje mi się być aż tak interesujący. |
Typ Ognisty zawsze.... ZAWSZE jest najlepszy <wspomina swoje ban-kai z gotei> xDD
A tak zupełnie serio, w materii zanpakutou opartego na żywiole chyba ciężko jest coś wybitnego wymyślić.
| Lorgan napisał/a: | | Bardziej interesuje mnie natomiast ówczesna potęga tego drugiego. We flashbacku nie sprawia wrażenia herosa, który pomógł powstrzymać inwazję Hueco Mundo. |
| Twitch napisał/a: | | A to 1 postać, która przez długi czas rżnęła głupa, a potem okazała się być kozakiem? Wszyscy nie doceniali na początku Urahary, a teraz każdy zastanawia się jak może być potężny i czy nie ma więcej sztuczek niż Mayuri. |
Co do potęgi Isshina, to po nowym rozdziale, się za prędko pewnie nie przekonamy. Właściwie to mnie zastanawia siła Masaki, od tak złapać sobie to "białe" i roztrzaskać... trochę przerażające jak na taką drobinę, a jednocześnie dac się zgładzić mimo wszystko czemuś tak średniemu jak Grand Fisher.
Mnie ostatnio tak trochę odbiegając od tych retrospekcji naszła jedna myśl, skoro ban-kai zniszczone się nie regeneruje.... to jakim cudem Mayuri wciąż posiada swojego robako-bożka. Ishida przecież rozłupał to bydle jeszcze w SS. |
Granatowo Bordowy Świat W Naszych Głowach Od Najmłodszych Lat.... |
|
|
|
Kotołak Chaosu |
|

|
| Napisano 11-04-2013, 11:41
|
|
| Matheo napisał/a: | | Właściwie to mnie zastanawia siła Masaki, od tak złapać sobie to "białe" i roztrzaskać... trochę przerażające jak na taką drobinę, a jednocześnie dac się zgładzić mimo wszystko czemuś tak średniemu jak Grand Fisher. |
Dowcip polega na tym, że Masaki niekoniecznie zginęła z rąk Grand Fishera... a ten arc ma ujawnić prawdę na ten temat. |
|
|
|
»Twitch |
|
Yami

|
| Napisano 17-04-2013, 18:14
|
|
| Kotołak Chaosu napisał/a: | | Matheo napisał/a: | | Właściwie to mnie zastanawia siła Masaki, od tak złapać sobie to "białe" i roztrzaskać... trochę przerażające jak na taką drobinę, a jednocześnie dac się zgładzić mimo wszystko czemuś tak średniemu jak Grand Fisher. |
Dowcip polega na tym, że Masaki niekoniecznie zginęła z rąk Grand Fishera... a ten arc ma ujawnić prawdę na ten temat. |
Też tak myślę.
W ogóle drażni mnie te przedłużanie akcji. Ishin myśli o Masaki, ona o nim i tak cały chapter. Brak pomysłów? To tydzień przerwy od Bleacha. Na prawdę nawet naciągane Naruto robi się obecnie ciekawsze. |
Little hell. |
|
|
|
»Twitch |
|
Yami

|
| Napisano 04-05-2013, 22:05
|
|
Wiadomo już jak Ishin stracił moce, swoją drogą to chyba jedyny kapitan w całej mandze, który miał aż tak [ cenzura ] na swoje obowiązki
Swoją drogą pojawiła się ciekawsza rzecz... Poprawcie mnie jeżeli się mylę, ale czy w tym chapterze nie zostało powiedziane, że Hollofikacja to dzieło Urahary? Że to właśnie za to został on wywalony z Soul Society? W takim razie Aizen kontynuuje jego dzieło, czyżby był niegdyś jego asystentem? Ciekawe czy Tite pokusi się o rozwinięcie tego wątku. |
Little hell. |
|
|
|
*Lorgan |
|
Administrator Exceeder

Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
|
| Napisano 13-05-2013, 15:46
|
|
Twitch, nie sprawdzałem tego, ale po pierwszym przeczytaniu chaptera nie spostrzegłem niczego, co świadczyłoby o tym, że hollowizacja była dziełem Urahary. Niemniej, bardzo dziwi mnie, że Tite pociągnął wątek śmierci matki Ichigo w stronę pola kukurydzy...
Tę jedną rzecz mógł zostawić tak, jak była przedstawiana do tej pory, po Batmanowemu
Pzdr. |
Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.
Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie |
|
|
|
»Twitch |
|
Yami

|
| Napisano 13-05-2013, 19:02
|
|
| Lorgan napisał/a: | Twitch, nie sprawdzałem tego, ale po pierwszym przeczytaniu chaptera nie spostrzegłem niczego, co świadczyłoby o tym, że hollowizacja była dziełem Urahary. Niemniej, bardzo dziwi mnie, że Tite pociągnął wątek śmierci matki Ichigo w stronę pola kukurydzy...
Tę jedną rzecz mógł zostawić tak, jak była przedstawiana do tej pory, po Batmanowemu
Pzdr. |
http://manga.starkana.com/151/147333/10.png - tutaj gdzie mówi o sile i ,,we explored this procedure". Moim zdaniem to wskazuje na to, że brał udział w tych eksperymentach, a jako kapitan 12 dywizji mógł również je zapoczątkować.
Jeżeli chodzi o matkę Ichigo to myślę, że Kubo chciał przedstawić w końcu jego ojca. Jak widać jego koncepcja nie rozrywalnie łączyła się z matką. No i tak przy okazji autor wytłumaczył jakim cudem zarówno Ishin jak i jego syn korzystają z Getsugi, a do tego u Ichigo odezwał się iner hollow. Spodziewałem się czegoś takiego. Myślę, że tutaj Tite po prostu nie chciał aby zarzucano mu błędy logiczne. W Batmanie śmierć rodziców w pewien sposób ukształtowała bohatera, ale nie wpłynęła na jego moce. Pomijam fakt, że czekam na jakiś dodatek w którym Ichigo odkryje w sobie moce w stylu Senny z wersji kinowej, albo Boundo. |
Little hell. |
|
|
|
|