Tenchi.pl Strona Główna » Manga i anime » Manga i anime w ogóle » Manga » Bleach

Bleach
 Rozpoczęty przez *Lorgan, 12-12-2008, 13:07
 Przesunięty przez Lorgan, 28-03-2016, 20:09

402 odpowiedzi w tym temacie
»Twitch   #311 
Yami

Poziom: Wakamusha
Kotołak Chaosu napisał/a:
I jeszcze jedno: Isshin został wysłany do Naruki-shi. Brzmi znajomo? No właśnie... Xcution i Kugo Ginjo (poza tym mieszka tam też Keigo). Oby to nie był zbieg okoliczności...

To zależy. Jeżeli wziąć pod uwagę, że Sado i Inoue ,,otrzymali" swoje moce po kontakcie z Ichigo to możliwe, że członkowie Xcution, albo ich rodzice mogli mieć kontakt z Isshinem, albo być w pobliżu walki, którą lada moment stoczy.
Apropo tego. Nie wydaje się chyba, żeby arrancar, który sie pojawił był którymś z członków ekipy Hirako, więc może jest pierwszym z pierwszych, może członek starej Espady? Ciekaw jestem ile jeszcze potrwa ta retrospekcja z przeszłości Isshina, ale liczę że nieco dłużej bo jest nieźle.
Swoją drogą ciekawie też wyszło z ojcem Ishidy, chyba już wiadomo skąd taka niechęć do ojca Ichigo :P

Little hell.

Profil PW

»Twitch   #312 
Yami

No i znowu Sosiek Aizenowicz miesza i jego czyny mają związek z kolejnym bohaterem. Swoją drogą, ciekawe czy spróbują wszystko zwalić na Isshina, czy go też przemienić. A może Aizen wmówi mu, że to Hirako go zaatakował i ojciec Kurosakiego stanie się narzędziem do odszukania Vizardów. A w ogóle to jakoś się gdzieś trochę domyślałem, że zanpakutou Isshina będzie ogniste :P

Little hell.

Profil PW

*Lorgan   #313 
Administrator
Exceeder

Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
Zaangażowanie Aizena w odejście Isshina było do przewidzenia. Bardziej interesuje mnie natomiast ówczesna potęga tego drugiego. We flashbacku nie sprawia wrażenia herosa, który pomógł powstrzymać inwazję Hueco Mundo.

Pzdr.

Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.

Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie

Profil PW Email WWW

»Twitch   #314 
Yami

Lorgan napisał/a:
Zaangażowanie Aizena w odejście Isshina było do przewidzenia. Bardziej interesuje mnie natomiast ówczesna potęga tego drugiego. We flashbacku nie sprawia wrażenia herosa, który pomógł powstrzymać inwazję Hueco Mundo.

Pzdr.

A to 1 postać, która przez długi czas rżnęła głupa, a potem okazała się być kozakiem? Wszyscy nie doceniali na początku Urahary, a teraz każdy zastanawia się jak może być potężny i czy nie ma więcej sztuczek niż Mayuri. Moim zdaniem sporo będzie się również wiązało z potencjałem jego zanpakutou, choć typ ognisty, nie licząc tego Yamamoto, nie wydaje mi się być aż tak interesujący.

Little hell.

Profil PW

»Matheo   #315 
Rycerz

Stopień: Gunjin
Twitch napisał/a:
choć typ ognisty, nie licząc tego Yamamoto, nie wydaje mi się być aż tak interesujący.

Typ Ognisty zawsze.... ZAWSZE jest najlepszy <wspomina swoje ban-kai z gotei> xDD

A tak zupełnie serio, w materii zanpakutou opartego na żywiole chyba ciężko jest coś wybitnego wymyślić.

Lorgan napisał/a:
Bardziej interesuje mnie natomiast ówczesna potęga tego drugiego. We flashbacku nie sprawia wrażenia herosa, który pomógł powstrzymać inwazję Hueco Mundo.
Twitch napisał/a:
A to 1 postać, która przez długi czas rżnęła głupa, a potem okazała się być kozakiem? Wszyscy nie doceniali na początku Urahary, a teraz każdy zastanawia się jak może być potężny i czy nie ma więcej sztuczek niż Mayuri.

Co do potęgi Isshina, to po nowym rozdziale, się za prędko pewnie nie przekonamy. Właściwie to mnie zastanawia siła Masaki, od tak złapać sobie to "białe" i roztrzaskać... trochę przerażające jak na taką drobinę, a jednocześnie dac się zgładzić mimo wszystko czemuś tak średniemu jak Grand Fisher.

Mnie ostatnio tak trochę odbiegając od tych retrospekcji naszła jedna myśl, skoro ban-kai zniszczone się nie regeneruje.... to jakim cudem Mayuri wciąż posiada swojego robako-bożka. Ishida przecież rozłupał to bydle jeszcze w SS.

Granatowo Bordowy Świat W Naszych Głowach Od Najmłodszych Lat....

Profil PW Email

Kotołak Chaosu   #316 

Matheo napisał/a:
Właściwie to mnie zastanawia siła Masaki, od tak złapać sobie to "białe" i roztrzaskać... trochę przerażające jak na taką drobinę, a jednocześnie dac się zgładzić mimo wszystko czemuś tak średniemu jak Grand Fisher.

Dowcip polega na tym, że Masaki niekoniecznie zginęła z rąk Grand Fishera... a ten arc ma ujawnić prawdę na ten temat.

Profil PW Email

»Twitch   #317 
Yami

Kotołak Chaosu napisał/a:
Matheo napisał/a:
Właściwie to mnie zastanawia siła Masaki, od tak złapać sobie to "białe" i roztrzaskać... trochę przerażające jak na taką drobinę, a jednocześnie dac się zgładzić mimo wszystko czemuś tak średniemu jak Grand Fisher.

Dowcip polega na tym, że Masaki niekoniecznie zginęła z rąk Grand Fishera... a ten arc ma ujawnić prawdę na ten temat.

Też tak myślę.

W ogóle drażni mnie te przedłużanie akcji. Ishin myśli o Masaki, ona o nim i tak cały chapter. Brak pomysłów? To tydzień przerwy od Bleacha. Na prawdę nawet naciągane Naruto robi się obecnie ciekawsze.

Little hell.

Profil PW

»Twitch   #318 
Yami

Wiadomo już jak Ishin stracił moce, swoją drogą to chyba jedyny kapitan w całej mandze, który miał aż tak [ cenzura ] na swoje obowiązki :D

Swoją drogą pojawiła się ciekawsza rzecz... Poprawcie mnie jeżeli się mylę, ale czy w tym chapterze nie zostało powiedziane, że Hollofikacja to dzieło Urahary? Że to właśnie za to został on wywalony z Soul Society? W takim razie Aizen kontynuuje jego dzieło, czyżby był niegdyś jego asystentem? Ciekawe czy Tite pokusi się o rozwinięcie tego wątku.

Little hell.

Profil PW

*Lorgan   #319 
Administrator
Exceeder

Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
Twitch, nie sprawdzałem tego, ale po pierwszym przeczytaniu chaptera nie spostrzegłem niczego, co świadczyłoby o tym, że hollowizacja była dziełem Urahary. Niemniej, bardzo dziwi mnie, że Tite pociągnął wątek śmierci matki Ichigo w stronę pola kukurydzy...
Tę jedną rzecz mógł zostawić tak, jak była przedstawiana do tej pory, po Batmanowemu ;)

Pzdr.

Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.

Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie

Profil PW Email WWW

»Twitch   #320 
Yami

Lorgan napisał/a:
Twitch, nie sprawdzałem tego, ale po pierwszym przeczytaniu chaptera nie spostrzegłem niczego, co świadczyłoby o tym, że hollowizacja była dziełem Urahary. Niemniej, bardzo dziwi mnie, że Tite pociągnął wątek śmierci matki Ichigo w stronę pola kukurydzy...
Tę jedną rzecz mógł zostawić tak, jak była przedstawiana do tej pory, po Batmanowemu ;)

Pzdr.

http://manga.starkana.com/151/147333/10.png - tutaj gdzie mówi o sile i ,,we explored this procedure". Moim zdaniem to wskazuje na to, że brał udział w tych eksperymentach, a jako kapitan 12 dywizji mógł również je zapoczątkować.

Jeżeli chodzi o matkę Ichigo to myślę, że Kubo chciał przedstawić w końcu jego ojca. Jak widać jego koncepcja nie rozrywalnie łączyła się z matką. No i tak przy okazji autor wytłumaczył jakim cudem zarówno Ishin jak i jego syn korzystają z Getsugi, a do tego u Ichigo odezwał się iner hollow. Spodziewałem się czegoś takiego. Myślę, że tutaj Tite po prostu nie chciał aby zarzucano mu błędy logiczne. W Batmanie śmierć rodziców w pewien sposób ukształtowała bohatera, ale nie wpłynęła na jego moce. Pomijam fakt, że czekam na jakiś dodatek w którym Ichigo odkryje w sobie moce w stylu Senny z wersji kinowej, albo Boundo.

Little hell.

Profil PW

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 9