Tenchi.pl Strona Główna » Manga i anime » Manga i anime w ogóle » Manga » Bleach

Bleach
 Rozpoczęty przez *Lorgan, 12-12-2008, 13:07
 Przesunięty przez Lorgan, 28-03-2016, 20:09

402 odpowiedzi w tym temacie
»Twitch   #71 
Yami

Poziom: Wakamusha
Lorgan napisał/a:
Sądzę, że ostatnie wydarzenia nabiorą wiele sensu, kiedy wyjaśni się o co chodziło z tą potężniejszą Getsugą (innymi słowy, kiedy pokażą wewnętrzną walkę z bramy między światami).

Dla mnie nie pasuje już sam fakt, że informacje na temat tej Getsugi miał jego ojciec i co więcej sam korzysta z tego ataku.
Cytat:
Jak wiadomo, ma ona coś wspólnego z pojawieniem się potężniejszej wersji hollowa wewnątrz Ichigo.

Obstawiam, że będzie to coś w tym stylu, że zanpakutou Ichigo ma w sobie jakby podwójne moce, jedne shinigami (stąd bankai) i drugie hollowa (stąd potężniejsza wersja hollowa, czyli uwolnienie). No, ale cóż, zobaczymy jak to wyjdzie.

Little hell.

Profil PW

*Lorgan   #72 
Administrator
Exceeder

Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
Augai napisał/a:
Dla mnie nie pasuje już sam fakt, że informacje na temat tej Getsugi miał jego ojciec

Od dawna wiadomo było, że Isshin to ważna i potężna postać. Nie widzę wiec niczego dziwnego w tym, że posiadał taką wiedzę i umiejętność. Co więcej, nadaje to częściowego sensu power upom Ichigo.
Augai napisał/a:
Obstawiam, że będzie to coś w tym stylu, że zanpakutou Ichigo ma w sobie jakby podwójne moce, jedne shinigami (stąd bankai) i drugie hollowa (stąd potężniejsza wersja hollowa, czyli uwolnienie).

Okej, ja w takim razie obstawiam, że tak nie jest xD

Pzdr.

Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.

Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie

Profil PW Email WWW

^Coyote   #73 
Komandor

Poziom: Genshu
Stopień: Shinobi Bushou
Lorgan napisał/a:
Od dawna wiadomo było, że Isshin to ważna i potężna postać.

Racja.
Lorgan napisał/a:
Nie widzę wiec niczego dziwnego w tym, że posiadał taką wiedzę i umiejętność.

Ja widzę. Skoro był taki potężny i kozacki , wszyscy powinni o nim wiedzieć i go znać a tak nie było :P
Lorgan napisał/a:
Co więcej, nadaje to częściowego sensu power upom Ichigo.

Racja.

"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."

Profil PW Email WWW

*Lorgan   #74 
Administrator
Exceeder

48 chapter Bleacha jest po prostu piękny. Ichigo znów robi się wyrazisty i na dodatek we wspaniały sposób rozgryza sposób myślenia i działania Aizena. No i ta różnica w sile... Właśnie tego pragnąłem :DD Nie wyrównanej walki (chociaż znając życie, prędzej czy później i tak do niej dojdzie), ale totalnej dysproporcji - pięknego pokazu możliwości :DD
Co takiego stało się z Ichigo? Czy jego przeciwnik ma rację, mówiąc że przekonwertował całe reiatsu w fizyczną sprawność? Ciekawe... :DD

Pzdr.

Profil PW Email WWW

»Twitch   #75 
Yami

Podoba mi się podejście Ichigo i gdyby miał takie przez większą część serii wiele by zyskał. Odnośnie samej akcji. Jeżeli jest tak jak twierdzi Aizen to czy Truskawa jednocześnie nie pozbawił się mocy zanpakutou? Gdzie tu kolejny atak w takim razie? I bez względu na różnicę pomiędzy obydwoma walczącymi trochę słabo będzie jak ex-kapitan piątki nie pokaże nic potężnego. No nic, czekam na kolejny chapter.

Little hell.

Profil PW

*Lorgan   #76 
Administrator
Exceeder

Augai napisał/a:
trochę słabo będzie jak ex-kapitan piątki nie pokaże nic potężnego

Nie zapominaj, że wciąż ma w zanadrzu Bankai ;) Poza nim, sądzę że jego motylowata forma również posiada jakieś ciekawe właściwości poza regeneracją. Ostateczny boss raczej łatwo nie ugryzie ziemi :DD

Pzdr.

Profil PW Email WWW

^Coyote   #77 
Komandor

Poziom: Genshu
Stopień: Shinobi Bushou
Aizenowy hollow wygląda dziwacznie i jest cienki :P Aż dziwne , że jeszcze nie było jego Bankai .. może nie ma? :P Ichigo z cieniasa zrobił się wymiataczem i zaraz pokaże finalną Getsugę .. Z jednej strony fajnie, że nie ma wyrównanej walki , tylko cały czas rażąca dysproporcja ale i tak chciałbym już się dowiedzieć o co chodzi z tym najnowszym powerupem.

"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."

Profil PW Email WWW

»Naoko   #78 
Zealota

Stopień: Gunjin
Coyote napisał/a:
Aizenowy hollow wygląda dziwacznie i jest cienki

Jak dla mnie, to przypomina tasiemca w płaszczu. Z kilkoma obcymi w płucach. I do tego ma tragiczny wyraz twarzy - przypomina trochę Greeda z FMA, ale to taka gorsza podróbka.
Osobiście jestem ponownie znużona rozwojem akcji. Taka stereotypowa. Truskawka nas czymś zaskoczy [Ach!], ale Aizen nie pozostanie obojętny i również czymś nas zaskoczy [Och!]. A i tak na sam koniec zostanie zniszczony jednym atakiem. Czytanie Bleacha staje się nużące.
...
Jednak i tak będę go czytać do końca, bo jestem ciekawa oczywistego zakończenia ^^

Za lekceważenie prawdziwej urody, tej nieopisanej przez zwykłe zwierciadło
Zgromieni przez lepszą, aż łzy z gniewu trwonią
W sedno trafiło stare porzekadło
Mądrość, nie seksapil jest straszliwszą bronią.

Profil PW WWW

»Twitch   #79 
Yami

No i koniec... Przynajmniej Aizena. Nowe kidou Urahary i pozamiatane. Wygląd Ichigo po staniu się Getsugą był świetny i dobrze, że zakończył kolejne przepoczwarzanie się Aizena... Nie mam pojęcia czym jeszcze mógł się stać. Ciekaw jestem czy to już koniec mangi.

Little hell.

Profil PW

»Twitch   #80 
Yami

No i mamy koniec Bleach'a. Aizen uwięziony na ileś tam lat, Ichigo traci moce, a Rukia wraca do Soul Society. Nieco inaczej wyobrażałem sobie finał, że jednak kilka wątków zostanie wyjaśnionych, pewne sprawy dopowiedziane... pozostaje lekki niedosyt, ale może wyjdzie jeszcze jakiś one shot.

Little hell.

Profil PW

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 12