Tenchi.pl Strona Główna » Manga i anime » Manga i anime w ogóle » Manga » Fairy Tail

Fairy Tail
 Rozpoczęty przez *Lorgan, 18-12-2008, 23:30
 Przesunięty przez Lorgan, 28-03-2016, 20:52

50 odpowiedzi w tym temacie
^Coyote   #11 
Komandor

Poziom: Genshu
Stopień: Shinobi Bushou
Świetny rozdzialik :)
Najlepiej wypadli goście z Blue Pegasus. Lamia Scale są .. ja bym ich widział raczej jako czarne charaktery. Cait Shelter przemilczę , bo jakoś tak nie przepadam za małymi dziewczynkami :P
Lorgan napisał/a:
Całość wygląda bardzo interesująco: sojusz 12 czarodziejów światła przeciwko szóstce ciemności...

Niby Dark Guild nie ma szans .. ale tak naprawdę wymiecie pewnie większość pomocników Fairy Tail :D Przeczuwam, że moi ulubieńcy z Blue Pegasus odlecą pierwsi ..

"No somos tan malos como se dice..."
"Nie jesteśmy tacy źli jak się o nas mówi..."

Profil PW Email WWW

»Twitch   #12 
Yami

Poziom: Wakamusha
Zaintrygowany opiniami na temat tej mangi zabrałem sie za czytanie. Kreska jest ciekawa, choć do takiej nie przywykłem. Choć jestem dopiero po 2 rozdziałach to rzuciły mi się w oczy humor i dynamiczność akcji. Mam wrażenie, że pojedynki, jeżeli wystąpią, przyniosą masę zniszczeń i efektownych akcji. Od początku zapowiada się ciekawie. Główny bohater fajnie został wykreowany, z jednej strony wydaje się być głupkiem, a z innej potężnym czarodziejem.

Little hell.
Ostatnio zmieniony przez Twitch 17-05-2009, 12:49, w całości zmieniany 1 raz  

Profil PW

^Coyote   #13 
Komandor

Sojusz szlag trafił. Dark Giuld dosłownie zmiótł go z powierzchni ziemi! :D Jak przypuszczałem, ta mała dziewczyna z Cait Shelter jest jakaś wyjątkowa. Inaczej szef złych tak bardzo nie zdziwiłby się na jej widok ..
Szkoda, że goście z Fairy Tail przegrali z taką łatwością..

Ostatnio zmieniony przez Lorgan 22-05-2009, 16:37, w całości zmieniany 1 raz  

Profil PW Email WWW

*Lorgan   #14 
Administrator
Exceeder

Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
<wzdycha, wywracając oczami>
Czy przypadkiem sojusz nie przegrał zbyt łatwo? Rozumiem, spieszenie na ratunek powietrznemu smokojebcy, tzn. Sky Dragonslayerowi, to fajny motyw, ale... Natsu, Erza i cała masa innych twardzieli dostała wpierdziel jakby byli na poziomie Lucy. Niby zostali wzięci z zaskoczenia, ale to nie była przecież akcja coup de grace... A tak to właśnie wyglądało. Jestem odrobinę rozczarowany.

Pzdr.

Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.

Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie

Profil PW Email WWW

^Coyote   #15 
Komandor

Lorgan napisał/a:
Niby zostali wzięci z zaskoczenia, ale to nie była przecież akcja coup de grace...

Przecież walka nie dobiegła końca. Owszem, dobrzy przegrywali, ale wszystko mogło się zmienić, gdy wrócili Jura i ten brzydal z magią perfum. Mam tylko nadzieję, że nie będą ścigać ich za długo. Po Bleachu mam niechęć do odbijania zakładników :?

Jest już 3 pogromców smoków! Żelazny, ognisty i niebiański (powietrzny?). Może niedługo pojawią się inne .. np. wodny i ziemny. Jeżeli tak, będą pewnie po stronie złych :D

Profil PW Email WWW

»Twitch   #16 
Yami

Poziom: Wakamusha
Ostatnimi czasy nadrobiłem kilka chapterów od momentu w którym skończyłem, czyli praktycznie od samego początku. Muszę przyznać, że podoba mi się rozwijająca fabuła. Ponieważ to początek wciąż liczę na znaczniejszy rozwój. Coraz ciekawie wygląda też prezentowany w mandze świat.
Zastanawiam się jakby to wyglądało w kolorze, są w ogóle plany wydania wersji animowanej?

Little hell.

Profil PW

*Lorgan   #17 
Administrator
Exceeder

Poziom: Joutei
Stopień: Taichou
Oracion Seis zyskali wreszcie moją akceptację. Racer walczący z Grayem i Leonem dysponuje w prawdzie kiczowatą magią, jednak jej zastosowanie i szeroko rozumiana "siła" rekompensuje ułomności. Liczę na kolejne interesujące potyczki - zwłaszcza Blaine'a - lubię szamanów ;)
Uderzyło mnie natomiast "wskrzeszenie" Gerarda - mam już dość tej postaci. Miała swoje pięć minut i powinna przeminąć z wiatrem. Jednakże wiąże się z nią coś bardzo zastanawiającego... Mist Gun i on posiadają te same twarze... czy jest to seria klonów? Może... tylko może... ten cały Zeref właśnie tak wyglądał i kiedy powróci "zajmie" jedno z funkcjonujących ciał, które wcześniej sobie przygotował.

Pozdrawiam.

Hit dirt, shake tree, split sky, part sea.

Poprawna polszczyzna | Wiedza dla ludu | Odpowiedź na Twoje pytanie

Profil PW Email WWW

^Coyote   #18 
Komandor

Lorgan napisał/a:
Liczę na kolejne interesujące potyczki - zwłaszcza Blaine'a - lubię szamanów ;)

Popieram. Też chętnie zobaczę jak Blaine z kimś walczy. Jego moc przypomina mi trochę Storm z X-menów. Może poza tymi ciemnymi chmurami będzie też umiał strzelać piorunami :P Zobaczymy.
Zwróciłem uwagę, że blondyn z Blue Pegasus ma bardzo fajną magię "Archive". Przesyłanie informacji nie jest może jakoś super przydatne w walce, ale poza nią już znacznie bardziej. Szczkoda, że w Fairy Tail nie ma nikogo takiego.
Gerard .. on pewnie i tak zginie jak odnajdą te całe zaklęcie .. albo gdzieś ucieknie. Nie wiem, ale on raczej nie jest w tej sadze najważniejszy.

Profil PW Email WWW

»Kimen   #19 
Zealota

Poziom: Keihai
Zacząłem czytać skany po polsku i przyznaję, że było warto. Rysunki są trochę nietypowe ale za to fabuła pierwsza klasa. Bardzo polubiłem Natsu i Happy. Przeciwnicy są trochę śmieszni i mam nadzieję, że się to zmieni, bo komedianctwo szybko mnie nudzi. Zajrzałem na Wikipedię żeby dowiedzieć się nieco o dalszych przygodach ale polska wersja jest na tyle okrojona, że będę musiał wszystko poznać podczas samodzielnego czytania mangi ;/

Profil PW Email

^Coyote   #20 
Komandor

Kimen, jeśli interesują Cię spoilery z mangi możesz znaleźć wiele na Wikipedii angielskiej. Jeśli nie lubisz czytać w obcym jęzku zapraszam z pytaniami na moje GG. Trochę już orientuję się w świecie Fairy Tail ;)

Profil PW Email WWW

Odpowiedz  Dodaj temat do ulubionych

Strona wygenerowana w 0.12 sekundy. Zapytań do SQL: 13